Het weekendweer: Rustig herfstweer met veel zonneschijn

Diezerkade
Foto: Bob Koning

Zaterdagochtend is de temperatuur in Zwolle gedaald tot dicht bij het vriespunt. Het is koud en de kans op mistbanken is groot. De mist verdwijnt ’s morgens en ’s middags warmt het in de stad op naar 16 of 17 graden. Er staat eerst nauwelijks wind, ’s middags wordt hij zwak tot matig, kracht 2 à 3, uit het zuidoosten.

Net als op vrijdag drijven in de middag stapelwolken over, maar daar blijft het bij. Het is zaterdag droog en de zon speelt de hoofdrol, het is een prima dag.

Zondag start waarschijnlijk iets minder koud dan zaterdag. De dag begint met ongeveer 4 graden op de thermometer, oplopend naar 16 graden in de middag. Geleidelijk verschijnt meer bewolking boven Zwolle. Het blijft nog droog en de zon heeft weinig hinder van de wolken. De zuidoostenwind neemt een beetje toe.

De barometer is in het weekend aan het dalen. Het hogedrukgebied waaraan we het mooie herfstweer te danken hebben, schuift door naar het oosten en maakt plaats voor oceaandepressies. Maandag is er kans op een eerste bui. De wind komt uit zuidelijke richtingen en voert zachtere en vochtigere lucht aan met meer bewolking.

Daardoor verlopen de nachten in de nieuwe week een stuk minder koud. Overdag stijgt het kwik naar 18 of 19 graden. Orkaan Kirk is vanuit het zuidwesten nog steeds op weg naar Europa. In afgezwakte vorm komt hij woensdag vermoedelijk in de buurt van Frankrijk aan. De koers van Kirk is bepalend voor de hoeveelheid wind en regen die Zwolle over zich heen krijgt. Komende dagen wordt die koers duidelijker.

Foto 1
Diezerkade - Foto: Bob Koning
Diezerkade
Foto: Bob Koning

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)