Metal-middag in Zwols Popfront en Hedon

Foto van auteur

Gebouw De Branie aan de Burgemeester Drijbersingel in Zwolle is zondagmiddag 11 februari dé plek voor liefhebbers van metal. In poppodium Hedon vindt een metal market plaats. Tegelijkertijd biedt Zwols Popfront een stevig Metal Koffie Concert, met optredens van Embodiment, X-tinXion, Cutting Daisy en Sanguinary.

Het Metal Koffie Concert in Zwols Popfront blaast van begin af aan de slaap goed uit de ogen van de bezoekers. The Embodiment heeft zich bekwaamd in het maken van melodieuze thrash/death metal. De heren wonnen in 2003 de Metal Battle, wat resulteerde in veel optredens. In oktober 2006 lanceerden ze de cd Legeon.

X-tinXion staat garant voor oldschool thrash metal. Leuk detail is dat een stoere dame de zangpartij voor haar rekening neemt. De band staat op 4 februari in de finale van de W.O.A. Metal Battle. De muziek van Cutting Daisy is lastig onder een noemer te vangen. Allerhande metalstijlen zijn ineen verweven. Kijk niet raar op als na harde thrash een vrolijk folkdeuntje volgt.

Sanguinary produceert al meer dan tien jaar brute death metal. En is daar trots op. Het kwartet belooft een energieke live-show, waarbij de stenen uit de muren vliegen. Het Metal Koffie Concert begint om 14.00 uur en de entree is gratis. De Metal Market in Hedon is dé beurs voor alles op het gebied van harde muziek op cd’s, vinyl en tape. Bij de stands zijn tevens aanverwante artikelen verkrijgbaar als T-shirts, caps, boeken, fanzines enzovoorts. De markt is toegankelijk van 12.00 tot 18.00 uur en de entree bedraagt 3 euro.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)