Berkum speelt uit gelijk tegen koploper Staphorst

Archieffoto
Foto: Hans Smit

Een vooral na rust sterk acterend Berkum heeft zaterdag bij koploper Staphorst met 1-1 gelijkgespeeld. De Zwollenaren kwamen na een half uur wat ongelukkig op achterstand maar sleepten daarna een meer dan verdiend punt uit de strijd.

“In de eerste helft waren we te weifelend. We hadden niet veel grip en kwamen achter door een eigen fout. Daarna gingen we fanatiek op jacht naar de 1-1 en dat werd beloond. In de tweede helft kreeg ik gaandeweg zelfs de stille hoop op nóg iets meer,” vond Berkum-trainer Eduard Lindeboom.

In het eerste bedrijf hielden beide ploegen elkaar een poos aardig in evenwicht. Staphorster schoten van Sil Bos en Kjelt Engbers zorgden niet voor succes. Aan de andere kant waren doelpogingen van Vince van den Anker en Randy Vink hetzelfde lot beschoren.

Na bijna een half uur vloog Van den Anker ervandoor en toen tegenstander Milan de Koe uitgleed leek hij op weg naar de openingstreffer, maar de Zwolse linksbuiten liep zich alsnog vast. Vrijwel in dezelfde minuut sloeg Staphorst toe. Toen de Zwolse defensie pijnlijk mistastte kon Mark Jagt ongehinderd richting het Berkum-doel en liet hij keeper Huib Veurink geen kans: 1-0.

Na de hervatting kwam er een strijdlustig Berkum uit de kleedkamers. Een vrije trap van Van den Anker ging nét naast het doel van keeper Stan Meekhof en even later had de Staphorster sluitpost handenvol werk om een inzet van Randy Vink onder controle te krijgen.

In de 68e minuut was het echter tóch raak voor de steeds sterker spelende bezoekers. Van den Anker legde de ingevallen Staphorst-verdediger Dirk Muis, terug van een langdurige blessure, vakkundig in de luren en speelde Dean Vreugdenhil op rechts aan. Die maakte het karwei fraai af zorgde voor de zeker verdiende 1-1.

Staphorst ging daarna met een alles-of-niets-offensief op jacht naar de winst. Dat gebeurde echter niet erg overtuigend en de controle ontbrak vaak. Een goede actie langs de achterlijn van Ruben Westert werd onschadelijk gemaakt door keeper Veurink en ook de sterk spelende Berkum-middenvelder Björn Bakker zorgde regelmatig voor opruiming.

Kort voor het slot vloog Jeroen Kamphuis naar de Staphorst-goal, waarbij hij stuitte op keeper Meekhof. Die ging daarna geblesseerd van het veld en omdat het maximale aantal wissels al gebruikt was, moest Dirk Muis onvermoede talenten tonen als keeper. Berkum kreeg niet meer de gelegenheid om hem écht te testen, zodat het duel in een uiteindelijk terechte puntendeling eindigde.

Door: Theo Kölker

Foto 1
Archieffoto - Foto: Hans Smit
Archieffoto
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)