Het weer: Zon, wolken en eerst nog kans op een buitje

Meander College
Foto: Ank Pot

Vrijdag maakt Zwolle in de ochtend kans op een buitje vanaf zee. Veel regen valt er niet uit en ’s middags gaat de fut er helemaal uit. Tussen de buienwolken is de lucht blauw en schijnt de zon. De dag start met een temperatuur van circa 7 graden en 14 graden is zo’n beetje het middagmaximum in de stad.

De wind doet rustig aan vanuit het zuidwesten tot westen, kracht 2 tot 3. In de avond en nacht nog minder wind, die dan draait en uit zuidelijke richtingen komt. De wind draait onder invloed van een hogedrukgebied dat ten zuiden van ons naar het oosten schuift.

Een hogedrukgebied in de buurt kan nooit kwaad. De zon komt vrijdag steeds beter uit de verf. Ook goed met de zonneschijn zit het op zaterdagochtend. Die start koud, een minimumtemperatuur rond 3 graden.

Zaterdagmiddag neemt de bewolking toe want een front met regen nadert. Volgens de huidige timing wordt het zaterdag pas tegen middernacht nat. Zondagochtend is het front voorbij, op een enkel nagekomen buitje na. Achter het front lijkt een stevige bries uit het noordwesten komen te staan.

In het weekend is de maximumtemperatuur in de stad ongeveer 14 graden. Dat is aan de koele kant voor de tijd van het jaar. Maar in de nieuwe week staat opwarming op het programma. Misschien wordt het woensdag wel 20 graden in Zwolle.

Foto 1
Meander College - Foto: Ank Pot
Meander College
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)