Het weer: Zon, plenty wolken en misschien een buitje

Foto van auteur

Burgemeester Roelenweg
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandagochtend is het meteen al zo’n 20 graden, maar het wordt uiteindelijk minder warm dan op zondag. Toen kwam Zwolle op 32 graden uit. Daar blijven we maandag onder: 25 tot 27 graden in het begin van de middag, waarna het kwik geleidelijk gaat dalen.

Zwakke fronten trekken over de stad, die de warmte wegdrukken. Ze bestaan uit plenty wolken, maar de kans op neerslag is gering. Misschien een spetterbuitje maandagochtend, veel zal het niet te betekenen hebben. Ook in de middag zou een stapelwolk groot genoeg kunnen worden om een paar druppels te laten vallen. De zon is te zien boven de stad, ondanks alle wolken die overtrekken. We hebben een matige wind uit het zuidwesten tot westen, kracht 3 tot 4.

In de nacht naar dinsdag neemt de kans op een bui toe. Mogelijk passeert een exemplaar dat een paar millimeter regenwater achterlaat. Ook dinsdagochtend maakt Zwolle kans op een buitje. ’s Middags laat de zon zich goed zien tussen de wolken. De wind draait in de ochtend van zuidwest naar noordwest waarmee Noordzeekoelte onze kant op komt. Dat levert een maximumtemperatuur van 21 graden op.

Woensdag en donderdag wordt ook zo’n gematigde middagtemperatuur verwacht. Maar de zon laat Zwolle niet in de steek en het blijft droog. Vanaf vrijdag wordt het langzaam warmer.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)