Programma Bevrijdingsfestival Zwolle

Foto van auteur

Na de aankondiging, en de primeur hier van de namen De Dijk, Wipneus en Pim en Racoon, zijn weer twee artiesten bekend geworden: VanVelzen en Postman.

 

De rapper producer, componist en grondlegger van Postman, Remon Stotijn a.k.a. The Anonymous Mis gaat ook in Zwolle optreden. Wipneus en Pim komen met de familieshow ‘Wipneus en Pim Trakteren’ optreden aan de Schuurmanstraat. Zanger/pianist VanVelzen zal het Bevrijdingsfestival in Zwolle openen. Racoon, de helicopteract in 2007, zal rond half 8 zijn opwachting maken op het Wärtsila podium in Park Weezenlanden. Nederpopformatie De Dijk sluit Bevrijdingsfestval Overijssel 2007 af.

Postman:

In het laatste decennium heeft Postman onuitwisbare sporen achtergelaten in het Nederlandse muzieklandschap. Het gouden debuut Documents (1998) werd door critici en fans geprezen en belandde in de top 10 van beste Nederlandse albums ooit. Deze klassieker leverde verschillende hitsingles op en de band ontving een reeks prestigieuze prijzen waaronder de Zilveren Harp, de Heineken Crossover Award, een TMF award én de Pop Prijs. Postman bouwde tevens een solide reputatie als één van de meest uitzonderlijke en energieke live-bands. De band stond op gerenommeerde festivals als Pinkpop, Lowlands, Pukkelpop, Rock Werchter en tourde in o.a. Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk. De innovatieve, unieke sound en aanstekelijke mix van hiphop en reggae zette jong en oud in vuur en vlam.

VanVelzen:

Zanger/pianist VanVelzen (1978) verrast Nederland met een on-Nederlands goed engelstalig album op de grens van pop en rock. (Roel) VanVelzen is een opvallende verschijning. Met zijn 1.50m krijgt hij al alle ogen op zich gericht. Zodra hij begint te zingen, wil je niet meer stoppen met luisteren. Zijn eerst single ‘Baby get higher’ is een hit en de tweede – ‘Burn’ – stijgt gestaag in de charts.

VanVelzen wordt begin 2005 opgemerkt door Nederlands bekendste producers. Holger Schwedt (Anouk, BlØf) Nando Eweg (Di-rect, Birgit) en John Ewbank (Marco Borsato) erkennen zijn unieke stemgeluid en energieke live performance. Al snel wordt het duidelijk dat VanVelzen en zij een goede match zijn: met het nog te verschijnen album ‘Unwind’ als resultaat.

Op het album ‘Unwind’ staan twaalf tracks, geschreven door VanVelzen, nationale (Bas Kennis, John Ewbank) en internationale componisten (Andreas Johnson, Metropolis, Franzel, Lacy and Kates). Bovendien geven vele bekende muzikanten acte-de-presance op het album. BlØf’s Bas Kennis, Anouk’s live band, Cor Bakker en de Jay-horns. ‘Unwind’ is een verfrissend, internationaal klinkend album. Het zal begin 2007 uitkomen.

VanVelzen is elke vrijdagavond te gast in het tv-programma ‘De Wereld draat door’.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)