Het weer: Veel bewolking en soms wat regen

Foto van auteur

Wijkboerderij de Eemhoeve
Foto: Ank Pot

Vrijdagochtend vroeg is er eerst kans op mistbanken in en rond Zwolle. Een storing komt uit het zuidwesten opzetten, wat veel bewolking oplevert. En regen, maar het meeste gaat waarschijnlijk ‘onderlangs’: de zuidelijke provincies en vooral België liggen op de natte trekroute van de storing.

Ook Zwolle houdt het niet continu droog. In de middag en avond lijkt de kans op een bui het grootst. De grotendeels grijze dag begint met ongeveer 12 graden op de thermometer en ’s middags is het maximum zo’n 19 graden. De wind is zwak en komt tijdelijk uit de oost– tot zuidoosthoek.

In de nacht naar zaterdag zou nog een laatste bui over de stad kunnen trekken, misschien zelfs met een donderklap. Dat is dan ook echt de laatste, want in het weekend ziet Zwolle er droog uit op de weerkaarten. Een hogedrukgebied nestelt zich boven onze omgeving. De hele komende week worden regengebieden op afstand gehouden.

Zaterdag wint de zon het ’s middags van de wolken. Zondag belooft een van vroeg tot laat zonnige dag te worden. De middagtemperatuur is zo’n 22 graden. Beide dagen van het weekend starten ’s morgens vroeg met kans op mist.

Vanaf maandag gaat de middagtemperatuur in Zwolle omhoog richting 25 graden. De ochtenden zijn fris, maar de zon zorgt ’s middags voor zomerwarmte in de eerste week van september.

Foto 1
Wijkboerderij de Eemhoeve - Foto: Ank Pot
Wijkboerderij de Eemhoeve
Foto: Ank Pot