Biologische cateringprijs voor gemeente Zwolle

Foto van auteur

De gemeente Zwolle is de beste Nederlandse gemeente als het gaat om biologische catering. 30% van het aanbod in het bedrijfsrestaurant is biologisch. Het gaat met name om zuivel, brood en koffie. Provinciale milieufederaties hebben in heel Nederland verschillende overheden onderzocht op het aandeel biologisch in de catering. Stichting Natuur en Milieu Overijssel overhandigde de prijs aan een trotse wethouder Peter Pot.

Wethouder Peter Pot heeft in 2002 twee rondetafelgesprekken gevoerd met de biologische landbouw. Eén van de thema´s was het vergroten van de omzet van biologische producten in de bedrijfsrestaurants van de gemeente. Peter Pot heeft vervolgens namens het College van B&W de intentieverklaring Biologische Catering ondertekend. Wethouder Pot: “Ik vind het belangrijk dat wij als gemeente ook een bijdrage leveren aan dierenwelzijn en een beter milieu. En daarnaast: de medewerkers vonden de ecologische koffie het lekkerst!”

In 2006 hebben de provinciale milieufederaties de overheden geënquêteerd naar het aanbod van biologische producten in kantine. Uit dit onderzoek blijkt dat niet veel overheden biologische producten op het menu hebben staan. “De prijs is een beloning maar moet een stimulans zijn voor alle overheidsinstellingen om zich in te spannen om meer biologische voeding aan hun personeel aan te bieden.” aldus de heer Jan de Vrieze van de Stichting Natuur en Milieu Overijssel.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)