Confrontatie tussen voetbalsupporters in hartje Zwolle

Foto van auteur

Bij het klimcentrum aan de van der Heydenstraat in Zwolle ontstond woensdagmiddag onenigheid tussen een groep Belgische scholieren met een aantal Deventer scholieren (totaal 120 personen) en Zwolse voetbalsupporters.

 

De Deventernaren uit de grote groep scholieren, die een bezoek aan de Zwolle brachten, zouden de Zwollenaren geprovoceerd hebben met voetbalsjaaltjes. De scholieren werkten daarna een cultureel programma af in het centrum van de stad. Op de Grote Markt  vonden opnieuw confrontaties plaats tussen de ‘supporters’ uit Deventer en Zwolle. Door verschillende politie eenheden en stadswachten werden de groepen uit elkaar gehaald. Door de begeleidende docenten van de scholieren werd snel busvervoer geregeld waardoor de terugreis naar Deventer vroegtijdig plaatsvond. Hiermee werd ‘erger’ tussen de supporters voorkomen.

13 gedachten over “Confrontatie tussen voetbalsupporters in hartje Zwolle”

 1. @Linda

  Ben jij een (oud)leerling van het Meander?
  ===============
  Graag een kort antwoord en verder geen discussie (off-topic).
  Bij de Algemene Log kunt u over andere zaken ‘chatten’.
  Weblog Zwolle

 2. Ik begrijp niet hoe dat nu zit met de Belgische scholieren. Wat hadden ze er mee te maken en wat deden zij? Waren zij op bezoek als gast van de Zwollenaren?

 3. @ Chris
  Dit heeft niets met voetbal te maken, maar wel tussen het botsen van groepen rivaliserende jongeren uit verschillende plaatsen. Is al zo oud als de weg naar Rome.

  Ik denk overigens dat de Belgen er niet veel mee te maken hebben gehad. Zij waren voor een uitwisseling in Deventer en waren mee met scholieren uit die plaats naar de klimhal in Zwolle.

 4. Ik ben geen oudleerling. En ik was oprecht nieuwsgierig wat de belgen in het verhaal deden. Het leek mij niet off topic. Maar Sjoerd heeft het duidelijk uitgelegd.

Reacties zijn gesloten.