Maand van gebitsverzorging

Foto van auteur

Februari is door de GGG (groep Geneeskunde van het Gezelschapsdier) uitgeroepen als de maand van de gebitsverzorging voor dieren. Dierenkliniek De 5 Olifanten aan de Zerboltstraat in Zwolle heeft in dit kader een interessante actie: gratis gebitscontrole voor dieren en advies bij een assistente en een kortingsbon op kwaliteitsvoer.

Een goede verzorging van het gebit kan een wereld van verschil maken. Dieren met gebitsproblemen zullen enorm opknappen na een goede gebitsreiniging. Bij de dierenkliniek kan een afspraak gemaakt worden via info@de5olifanten.nl.

 U poetst Uw tanden dagelijks. Dat zou bij Uw hond en kat eigenlijk ook moeten gebeuren. Want net als mensen hebben onze huisdieren ook last van de vorming van tandplaque en/of tandsteen en de daarbij behorende problemen.  Men gaat er vanuit dat 80% van alle honden boven de 3 jaar in meer of mindere mate last heeft van het gebit of tandvlees. Een goede dagelijkse gebitsverzorging voorkomt tandplaque en tandsteen. Daarom is het belangrijk U het gebit van Uw hond of kat poetst. Tandplaque ontstaat na iedere maaltijd als een dun amper zichtbaar, laagje vuil op de tanden. Als U tandplaque niet binnen 24 uur verwijderd wordt het na verloop van tijd tandsteen. Door de vorming van tandplaque en tandsteen kunnen er veel nare klachten ontstaan, zoals ontstoken (rood) tandvlees, pijn bij het eten en een slechte adem. Uiteindelijk kan dit de oorzaak zijn van het verlies van tanden en kiezen of nog erger. De ontsteking in de mond is een bron van infectie voor andere organen, zoals de lever en nieren en het hart. Een goede gebitsverzorging is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat Uw huisdier gezond en vitaal blijft.