The Long Winters / A Balladeer

Foto van auteur

Met zowel The Long Winters als A Balladeer heeft Hedon twee topbands naar Zwolle gehaald. Beiden raken je diep in het hart, en dat alles met behulp van de kunst van het mooie lied.

“Tegenwoordig wordt veel muziek gemaakt als een accessoire, iets dat past bij je relaxte jeans, je verwrongen jasje en je asymmetrische kapsel. Maar er is altijd vraag naar echte liedjes. The Long Winters doen er alles aan om die te maken” aldus frontman John Roderick. De band uit Seattle maakt goudeerlijke gitaarrock en stond al eens in Ahoy als voorprogramma van het populaire Keane. Het tweede album ‘putting the days in bed’ is zowel stralend als melancholisch en doet denken aan The Posies en Nada Surf evenals Deatch Cab for Cutie en The Decemberists. Na deze tour zijn ze zeker de kleine en middelgrote clubs ontstegen.

A Balladeer gaat ook voor het serieuze werk. Gitaarpop waarbij de heren hun naam eer aan doen. Volledig op eigen kracht was daar de cd, de airplay bij onder andere 3fm en een volgeplempt tourschema. Debuutalbum ‘Panama’ gaat als een speer en het zal niet lang meer duren voor ze definitief bij de Nederlandse top horen. Het feit dat ze net een Zilveren Harp hebben gewonnen is hier een getuige van.

Kaarten zijn verkrijgbaar via VVV en Plato te Zwolle en via www.hedon-zwolle.nl Entree is €10,00 (excl. €1,- servicekosten). Deuren open: <?XML:NAMESPACE PREFIX = X?XML /><X?XML:NAMESPACE prefix=”st1″ ns=”urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags”></X?XML:NAMESPACE>20:30 aanvang: 21:00uur.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)