Zwolle – Maatje op Maat is een bijzondere voorziening waarbij leerlingen/studenten (voortgezet onderwijs en mbo) één-op-één worden gekoppeld aan een maatje, in het ’t geval van een dreigend schooluitval. In het kader van het vijfjarig bestaan van het project verschijnt er een boek. Een boek met veertien levensverhalen, allen op indringende wijze verteld.
Bij Landstede zijn die maatjes meestal ervaren oud-collega’s, die op deze manier, op vrijwillige basis na hun werkzame leven bij Landstede blijven betrokken.In de regio Overijssel en Gelderland is dit een in het oog springende aanpak gebleken, die de afgelopen vijf jaar in meerdere opzichten veel heeft opgeleverd. Een concept dat overal elders toepassing kan vinden. Dit is een goede reden om deze succesformule breder neer te zetten en aan de buitenwereld te presenteren. Dat vindt vrijdag 29 januari plaats. Vanuit de politiek wordt het concept ook met grote interesse gevolgd.
In het boek leest u de persoonlijke verhalen van de mensen achter Maatje op Maat en u komt meer te weten over wat Maatje op Maat inhoudt. Maatje op Maat bestaat in 2010 5 jaar. In deze 5 jaar zijn zo’n 250 deelnemers behoed voor schooluitval. Bij alle koppelingen tussen volwassen maatjes met studenten is sprake geweest van wederzijdse integratie tussen verschillende generaties en culturen.
Weet je wat ik liever heb dat ze weer terug gaan naar de ouderwetse manier van les geven, de MBO’ers van dit moment moeten vanaf de eerste dag zo zelfstandig werken.
Ben benieuwd naar het aantal uitvallers op het MBO.
Idd Ingrid.
Voor dat ik naar het mbo ging had ik plannen om zoveel mogelijk diploma’s te gaan halen… Na een jaar met het nieuwe onderwijssysteem kon ik het niet meer volgen omdat je alles zelf uit moet zoeken… als je iets niet snapt moet je het zelf opzoeken… Doordat ik alle info zelf moest zoeken ipv dat een leraar t me uitlegt(zoals gebruikelijk was in eerdere jaren dat ik op school zat) lig ik nu 3/4 van het jaar achter… en die leraren maar miepe dat wij ons best niet doen