Zwolle zoekt nieuwe Stadsdichter

Foto van auteur

De zoektocht naar een nieuwe Stadsdichter voor Zwolle gaat van start. Deze week roept de gemeente via advertenties in dagblad De Stentor en huis-aan-huisblad De Peperbus kandidaten op te solliciteren naar het Stadsdichterschap.

De Stadsdichter reageert met poëzie op gebeurtenissen en ontwikkelingen in de stad. Een Stadsdichter maakt gedichten over de stad Zwolle of over actuele zaken die de stad raken. De gedichten worden voorgedragen bij speciale gelegenheden. Daarnaast bedenkt en organiseert de stadsdichter andere activiteiten die poëzie dichterbij de mensen brengt. Kandidaten kunnen vóór woensdag 7 maart 2007 hun schriftelijke motivatie, een curriculum vitae en (eventueel) een lijst met publicaties / optredens en een recent stadsgedicht sturen naar het college van Burgemeester en Wethouders van Zwolle. Het stadsgedicht is een al dan niet speciaal gemaakt gedicht met betrekking tot de stad Zwolle. 

Criteria

De Stadsdichter van Zwolle:

·         is bereid om twee jaar lang invulling te geven aan het Stadsdichterschap;

·         heeft poëtische kwaliteiten en een sterke, aantoonbare betrokkenheid bij het dagelijks leven in Zwolle;

·         heeft aantoonbare ervaring met het schrijven en voordragen van gedichten;

·         maakt jaarlijks tien tot twaalf stadsgedichten bij actuele gebeurtenissen en hoogte- en dieptepunten binnen de gemeente zowel in opdracht als op eigen initiatief (deels gekoppeld aan een voordracht);

·         doet afstand van de auteursrechten op deze stadsgedichten;

·         is in staat een eigen kleur te geven aan het Stadsdichterschap.

Procedure

Een jury beoordeelt de sollicitaties. Uit alle sollicitaties nodigt de jury een aantal kandidaten uit voor een gesprek op dinsdag 20 maart 2007. Op basis van deze gesprekken selecteert de jury drie genomineerden, die in aanmerking komen voor het Stadsdichterschap. Deze drie kandidaten worden bekend gemaakt in De Peperbus, ook wordt hun stadsgedicht gepubliceerd. Het college van burgemeester en wethouders stelt op basis van het oordeel van de jury de nieuwe Stadsdichter aan. In een feestelijke, openbare bijeenkomst in april 2007 wordt de nieuwe Stadsdichter bekendgemaakt. De Stadsdichter wordt aangesteld voor een periode van twee jaar en ontvangt een vergoeding van € 5000,00 bruto per jaar. De Stadsdichter komt niet in dienst van de Gemeente Zwolle.

Informatie over de wijze van aanmelding is te vinden op: www.stadsdichterzwolle.nl. klik op Nieuwe Stadsdichter

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)