Vragen over omlegging Kroesenallee Wijthmen

Zwolle – Dinsdagavond werd in Wijthmen het dorpsdebat over de uitbreiding van Wijthmen gehouden. Deze avond werd een viertal scenario’s geschetst voor de uitbreiding. Ook was daarin plaats ingeruimd voor de omlegging van de N35 en de aansluiting de Kroesenallee op de N35, maar Rijkswaterstaat vindt dat plan te duur.

De Kroesenallee loopt van Dalfsen door het dorp Wijthmen heen en is de grootste bedreiging voor de verkeersveiligheid in het dorp. Een meerderheid van de dorpsbewoners is dan ook voor omlegging van deze Kroesenallee. Naast een positieve impact op de verkeersveiligheid zal een omlegging van de Kroesenallee ook meerdere mogelijkheden geven om Wijthmen uit te kunnen breiden en zal de geluidsbelasting op woningen aan de huidige route van de Kroesenallee kunnen worden beperkt. Dinsdagavond is deze voorkeur voor omlegging van de Kroesenallee ook geopperd door belanghebbenden. De aanwezige vertegenwoordiger van Rijkswaterstaat gaf echter aan dat de verlegging financieel te duur is en dat daarnaast eenvoudigweg is aangestuurd op verlenging van de bestaande Kroesenallee tot deze kan worden aangesloten op de te verleggen N35. Verbazing alom in Wijthmen, en het CDA stelt daarom een aantal vragen an het college.

Zowel de belanghebbenden als CDA raadslid Van Gurp hebben zich verbaast over de beperkte argumentatie voor het niet omleggen van de Kroesenallee daar waar grote voordelen voor Wijthmen te behalen zijn. Het CDA wil opvolgend de volgende vragen aan het college voorleggen.

1.    Is het college bereid om in overleg met Rijkswaterstaat en Provincie te kijken welke randvoorwaarden nodig zijn om de omlegging van de Kroesenallee alsnog mogelijk te maken;

2.    Is het college bereid om de mogelijkheden te verkennen om deze randvoorwaarden vervult te krijgen;

3.    Op welke termijn kunnen de bewoners van Wijthmen uitsluitsel krijgen van de uitkomsten van een eventueel overleg en verkenning.

Bij voorbaat dank voor de te nemen moeite.

Namens de CDA fractie,

Martien van Gurp 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)