Landstede start Hippisch College

Zwolle – Landstede is van vele sportmarkten thuis. Ook talentvolle ruiters en amazones kunnen bij Landstede hun hippische hart ophalen. Met ingang van het nieuwe schooljaar is het mogelijk opleiding en sporttraining  te combineren bij het Hippisch College, dat bestaat uit het Hippisch College/CSE bij het Centre for Sports & Education (CSE) en de Paardrijclass van het Thomas a Kempis College (TAK).

Misschien kende je ze al: de Hippische Opleidingen van het Landschap Groen & Dier (mbo). Vanaf 1 augustus 2010 gaat in samenwerking met het Thomas a Kempis College en het Centre for Sports & Education het Hippisch College van start. Bij het Hippisch College kunnen talentvolle ruiters en amazones hun vo- of mbo-opleiding en paarden(top)sporttraining combineren binnen het CSE. Leerlingen van het Thomas a Kempis College met een passie voor paarden hebben de mogelijkheid deel te nemen aan de Paardrijclass van het Hippisch College. De leerlingen en studenten die bij het Hippisch College studeren, trainen allen meerdere dagen per week bij de Haerst. De Haerst is een van de praktijkleerwerkplaatsen van Landstede.

Hippische Opleidingen

De Hippische Opleidingen van Groen & Dier (mbo) zijn in september 2009 in Raalte gestart en leiden specifiek op voor beroepsprofielen in de paardensector.

Door de verbreding van het aanbod binnen het Hippisch College is het bij Landstede, Thomas a Kempis College en het CSE mogelijk om op verschillende niveaus en qua intensiteit een opleiding met de paardensport te combineren.

Meer informatie?
Op de volgende momenten is meer informatie te verkrijgen:

10 februari 2010, 19.00 uur
– Informatie over studeren bij het CSE en het Hippisch College/CSE
Locatie: CSE, Ossenkamp 5, Zwolle

2 en 11 maart 2010, 20.00 uur
– Informatie over het Hippisch College/CSE, de TAK Paardrijclass en de Hippische Opleidingen van Landstede
Locatie: Hippisch Centrum de Haerst, Haersterveerweg 1a, Zwolle

Op deze avonden zijn leerlingen, studenten en hun ouders of verzorgers van harte welkom!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)