Straatroof met vuurwapen

Zwolle – Een 19-jarige inwoner van Zwolle werd op zondagochtend 7 februari rond 03.45 uur beroofd door twee onbekende mannen op het Kerkbrugje. De Zwollenaar reed met zijn fiets vanuit het centrum over het Kerkbrugje toen de twee mannen hem aan het einde van de brug tot stoppen dwongen. De mannen bedreigden hem met een vuurwapen en wilden zijn geld en bezittingen. Toen de Zwollenaar zijn geld en mobiele telefoon had afgegeven, mocht hij verder.

De twee onbekende mannen zijn rond de 20 jaar, licht getint en droegen beide een pet. De man met het vuurwapen was ca. 1.70 m lang en droeg een kort, geel/zwart gekleurd sportief jack van een synthetische stof. De andere man was iets langer en droeg een zwart/blauwe langere, gewatteerde jas (tot op de knie). Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Straatroof met vuurwapen”

  1. Ik had gehoopt dat ze onlangs het ergste gajes gepakt hadden! >:(

    Ik vind dit echt dieptriest!

    Al die gasten 24/7 preventief gaan fouilleren

    Dan kun je alleen maar iedereen 24/7 preventief gaan fouilleren! Wat als je “die gasten” eruit pikt kun je als agent binnen 10 minuutjes rekenen op een telefoontje van een meldpunt discriminatie.

    Maar goed… Ik blijf erbij: als we meer politie op de been hebben is hier volgens mij wel iets aan te doen. Een gemiddeld mens ziet toch wel verschil tussen iemand die op zijn fietsje naar huis fietst van een avondje stappen (of misschien zelfs een avondje werken in de kroeg) enerzijds of een stel gasten die zich totaal zonder enig nut in bijzonder koud weer ophouden aan het einde van een brug anderzijds.
    Bovendien: met meer politie op de been was er in ieder geval een grotere kans dat het slachtoffer gehoord was als hij om hulp geroepen had of dat de daders alsnog gepakt zouden zijn door agenten die dan met grotere kans toevallig in de buurt zijn.

    En privacy of niet… Als ze alle drie de gasten (zowel dader als slachtoffer) nu wel vooraf gefouilleerd hadden was dit wél voorkomen geweest!

Reacties zijn gesloten.