WVF door WHC uitgeschakeld voor de beker

Foto van auteur

In een bij vlagen boeiend bekerduel moest WVF dinsdagavond zijn meerdere erkennen in WHC. De grote broer uit Wezep speelde zeker geen sterke wedstrijd, en tot aan de rust kon WVF het aardig bijbenen. Via Reinder Slager kwam WHC op 0-1 en werd de rust bereikt. Na rust werd het verschil van 2 klassen duidelijker en liep WHC via doelpunten van Slager, Middelkoop en Nagelhout uit. Timon Beimers scoorde tegen: 1-4.

Vooraf aan het duel was al duidelijk dat de belangen van WVF veel meer bij de competitie liggen, al waren de jongens wel bereid om het tegen de grote broer te proberen. Een hoop mensen langs de lijn, waarvan veel Wezepers, een krakend bevriezend veld en een toen nog goed werkende lichtinstallatie zorgde voor een prettig sfeertje. De beide ploegen werkten vanaf het begin hard, waarbij WVF toch war nerveus aandeed, veel balverlies leed en slordig met de geboden kansen omsprong. WHC voetbalde niet veel beter, maar wel slimmer en was sneller aan de bal, maar wist het overwicht pas na 20 minuten om te zetten in een doelpunt.

De sterk spelende Reinder Slager vond het doel in de linker benedenhoek (0-1). WVF kon er weinig tegenover stellen en mocht blij zijn dat de kopbal van De Weerd net over ging. Toch bleven de blauw-witten erin geloven en werden ook sterker in het 2e deel van de eerste helft. De gelijkmaker hing even in de lucht, maar de kansen van Timon Beimers en Richard Bouwmeester troffen geen doel. Rust 0-1.

Direct na de pauze viel de lichtinstallatie aan de rechterkant uit en moesten spelers en toeschouwers terug naar kleedkamer en kantine. Na 25 minuten kon er worden doorgespeeld.

WHC liet in de tweede helft het beste van het spel zien, en WVF zwijnde toen eerst De Weerd een dot van een kans miste, en invaller Middelkoop op de kruising kopte. WVF zette wel druk, maar wist geen echte kansen te creëren.

John Beijen wisselde Jonathan Brands voor Rutger Smit en later  verving Peter v/d Streek de wat ongelukkig spelende Piet de Jong, maar het mocht niet helpen.

De mooie goal boven  in de hoek van Reinder Slager betekende de nekslag voor WVF, dat even later Michel v/d Aa in de fout zag gaan, waardoor John Middelkoop 0-3 kon aantekenen.

Even veerde Westenholte nog op toen Timon Beimers een mooie voorzet van Anthony Everts koppend afrondde (1-3), maar de eerste nederlaag van dit seizoen stond toen al wel vast.

Jammer dat Herre Huberts van WHC toen nog zo fel moest spelen, hij kreeg terecht geel.

Nico Nagelhout scoorde in de 87e minuut nog 1-4, maar toen waren er al heel veel toeschouwers op weg naar de warme kachel…

Jammer WVF, best een leuke wedstrijd, ver gekomen, maar WHC was een maatje te groot.

Succes in de competitie !

Door Harry Ham

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)