Voorlichtingsavond nieuwe opleiding Politie/SCW

Zwolle – Aanstaande donderdagavond organiseert Landstede aan het Dokterspad 2 in Zwolle een extra voorlichtingavond voor een nieuwe mbo politieopleiding. De opleiding is uniek in deze regio en gericht op studenten die later willen gaan werken bij de politie, maar die nu (nog) te jong zijn om bij de politie aan het werk te gaan. Landstede MBO biedt diverse veiligheidsopleidingen en heeft samen met de Politieacademie een unieke opleiding opgezet: de opleiding Politie/SCW. De opleiding bereidt je beter voor op de strenge selectie van de politie en garandeert na de selectie zelfs een opleidingsplaats op de politieacademie. Als je later ontdekt dat het politievak niet echt iets voor je is, dan ga je altijd nog met een diploma van school.

politie.jpg

Politiewerk is elke dag weer afwisselend. Het ene moment assisteer je bij een aanrijding met gewonden. Daarna overtuig je jongeren of zwervers die voor overlast zorgen, om weg te gaan. Of je neemt een betrapte winkeldief mee naar het bureau, je regelt het verkeer bij een grote opstopping of je houdt toezicht bij een groot festival. Wat je ook doet, je hebt de zorg voor een veilige omgeving.  

De opleiding is opgezet in nauwe samenwerking met de Politieacademie en de Korpsen. De politie is vooral op zoek naar jonge mensen die goed zijn in het leggen van contacten met burgers. Je hebt immers bijna altijd te maken met mensen, soms in moeilijke of zelfs bedreigende situaties. Inlevingsvermogen is dan meestal het beste wapen. Daarom besteedt deze opleiding veel aandacht aan communicatie. Je leert hoe je snel iemand begrijpt, andermans vertrouwen wint en hoe je handelt in noodsituaties en zelf sterker in je schoenen staat. Politiewerk is veelzijdig. Dat zie je terug in deze opleiding. Je volgt de lesstof uit de opleiding Sociaal Cultureel Werk, waarin je goed met (lastige) mensen leert omgaan en meer zelfvertrouwen krijgt. Daarnaast krijg je regelmatig les over en van de politie. Je doet verschillende keren praktijkervaring op in onder meer bewaking en surveilleren. Ten slotte speelt ook sport een belangrijke rol.

De politie kent een strenge selectieprocedure. Tijdens de opleiding Politie/SCW vindt deze selectie in het laatste jaar plaats. De jaren hiervoor wordt je goed voorbereid op de selectie en de bijbehorende sporttest van de politie. Kom je daar doorheen en word je aangenomen bij een Korps, dan krijg je zeker een plaats op de Politieacademie. De opleiding bij Landstede MBO en de Politieacademie sluiten dus perfect op elkaar aan. Als blijkt dat je toch niet geschikt bent, dan heb je in ieder geval het mbo-diploma Sociaal Cultureel Werk. Ook kun je eenvoudig verder in de veiligheidsbranche. 

De opleiding start na de zomervakantie van 2010. De opleiding Politie/SCW is nieuw en wordt maar op twee plaatsen in Nederland aangeboden, waaronder bij Landstede MBO in Zwolle. Daarom wordt er donderdag 11 februari tussen 19.00 en 20.30 uur een extra voorlichtingsmoment georganiseerd. Tijdens deze informatiebijeenkomst op het Dokterspad 2, kun je meer informatie krijgen over de nieuwe opleiding. Opgeven voor deze extra voorlichting kan (hoeft niet) via het Studie Informatie Punt (tussen 8.00 en 17.00 uur op 088-8508400). Wie al zeker van zijn/haar zaak is, kan zich aanmelden via de Landstede Infoshop, Grote Kerkplein 15 in Zwolle of bellen met het gratis infonummer op 0800-0245666.  

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)