Gemeente en corporaties afspraken over wonen 2010

Zwolle – De woningbouwcorporaties zijn voor de gemeente Zwolle een belangrijke partner in de woonsector. Gezamenlijk zorgen de drie corporaties voor ongeveer de helft van de woningbouwproductie in Zwolle. Voor 2010 gaat dat om ongeveer 200 woningen.

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar maken de gemeente Zwolle en de corporaties afspraken over de bouw en huisvesting. Een belangrijk onderdeel van de prestatieafspraken gaat over duurzaamheid. De CO2-uitstoot van de corporatiewoningen moet teruggebracht worden. Naast de positieve milieueffecten die duurzaam bouwen met zich meebrengt, is de inzet om de energielasten te beperken zonder dat de huurders op comfort hoeven in te leveren. Medio 2010 komen de partijen met een plan van aanpak om de CO2-reductie in de bestaande woningvoorraad naar beneden te krijgen. Naast de afspraken over duurzaamheid, zijn er ook voor de huisvesting bijzondere doelgroepen en het investeren in de kwaliteit en leefbaarheid van de Zwolse wijken afspraken gemaakt.  

De afspraken maken onderdeel uit van het woonprogramma. Hierin staan activiteiten en projecten benoemd die dat jaar worden uitgevoerd. Concreet gaat het om de planning van woningbouwprojecten, de Zwolse Aanpak, huisvesting bijzondere doelgroepen, duurzaamheid en de prijsgrenzen die gehanteerd worden voor nieuwbouwprojecten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)