Zwolse corporaties onderzoeken herbestemming studentenboot

Zwolle – De Zwolse woningcorporaties deltaWonen, SWZ en Openbaar Belang onderzoeken in samenwerking met de gemeente Zwolle de mogelijkheden voor herbestemming van de woonunits van de Zwolse Studentenboot aan het Zwarte Water in Stadshagen. De vergunning voor de studentenboot liep in 2009 af, en wegens het gebrek aan animo voor de studentenboot en de bouwwerkzaamheden aan Frankhuizen door de gemeente, werd deze niet verlengd. De boot werd in 2oo4 in gebruik genomen en staat leeg sinds december 2009.

In 2004 werd de studentenboot gerealiseerd als tijdelijke voorziening. Wonen op het water was een innovatieve oplossing om op korte termijn in huisvesting de kunnen voorzien, aangezien bouwen op grond relatief meer tijd kost en grond schaars is. Er bleek echter onvoldoende vraag onder studenten en starters vanwege de locatie. Studenten willen toch dichterbij de stad wonen. Omdat de woonunits in een later stadium ook op een andere locatie kunnen worden ingezet, was het eveneens een flexibele oplossing. Het betreft zelfstandige units met keuken en badkamer die zijn voorzien van koeling en verwarming.

De drie Zwolse corporaties hebben samen met de gemeente Zwolle geïnvesteerd in de studentenboot met het oogmerk hier gedurende tien jaar studenten te kunnen huisvesten. Doordat de woonunits relatief makkelijk te verplaatsen zijn, is de investering bij hergebruik niet verloren.
 
De Zwolse woningcorporaties zijn met de gemeente Zwolle in gesprek over de verplaatsing van de woonunits van de boot naar de wal. Als mogelijke herbestemming zien zij het nieuwe tijdelijke onderkomen voor de verslaafde dak- en thuislozen van Tactus Verslavingszorg aan de Oostzeelaan. De mogelijkheden worden onderzocht.
 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “Zwolse corporaties onderzoeken herbestemming studentenboot”

  1. De woonunits van de Zwolse Studentenboot, eind 2004 in gebruik genomen door studenten én starters, worden het nieuwe tijdelijke onderkomen aan de Oostzeelaan voor de verslaafde dak- en thuislozen van Tactus Verslavingszorg.

    Bron: De stentor

  2. Vond (destijds studenten, ook studenten gesproken die het prima vonden alleen wat duur) en vind het een goed plan (herbestemming).

    Lekker belangrijk hoe mensen je huis noemen, hebben ze zelf waarschijnlijk te weinig om zich mee bezig te houden.

  3. Best hip hoor…ook in Amsterdam is deze vorm van studentenhuisvesting een beproefd concept. Het enige nadeel dat ik er aan vond was de locatie, namelijk wat ver weg van de stad en Windesheim. En ik miste, maar dan hebben we het over luxe, een terras aan het water.

    Ik denk dat het een uitstekend idee is om het voor verslavingszorg te herbestemmen. 1.) Het not in my backyard principe speelt op deze lokatie niet heel zwaar mee. 2.) het is een vrij relaxte omgeving. 3.) Het hoeft niet nieuw gerealiseerd te worden. 4.) Voor verslavingszorg is enige afstand tot het centrum denk ik juist een pré.

Reacties zijn gesloten.