Expositie Middeleeuwen in de stad

Zwolle – In het Stedelijk Museum Zwolle is van 2 februari t/m 18 april de tentoonstelling Middeleeuwen in de stad, leven en geloven in de Middeleeuwen te zien. Deze educatieve tentoonstelling, op de eerste verdieping van de nieuwbouw van het museum, heeft de Middeleeuwen als onderwerp.

In een decor van een stadsplein komen allerlei onderwerpen aan de orde. Hanze, gilden, markten, stadsbestuur en stadsbewoners zijn thema’s waaraan aandacht wordt besteed. Bovendien is het mogelijk de studiezaal en bibliotheek van een klooster binnen te wandelen om daar prachtige middeleeuwse handschriften te bewonderen. In die studiezaal is informatie te krijgen over de verspreiding van christendom en islam. Het is alsof middeleeuwse kinderen geschiedenisles krijgen. Ze kunnen er bovendien schrijven met een ganzenveer. Andere doe-activiteiten in de tentoonstelling zijn bikkelen, een houtconstructie in elkaar zetten en iemand die in het schandblok is gezet met eieren bekogelen.

Naast een groot aantal uiteenlopende objecten zijn een middeleeuws burgerboek en een aantal oorkonden te zien die, evenals de handschriften, normaal gesproken bij het Historisch Centrum Overijssel bewaard worden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)