Nieuwe dijkgraaf Waterschap Groot Salland beëdigd

Zwolle – Het Waterschap Groot Salland heeft officieel een nieuwe dijkgraaf. Op donderdag 11  februari is Herman Dijk beëdigt door Commissaris van de Koningin, de heer mr. G.J Jansen. 

waterschap_gs_herman_dijk_470.jpg
Nieuwe dijkgraaf Herman Dijk (links) en de CvdK, de heer mr G.J. Jansen (eigen foto)

’s Middags, tijdens een vergadering van het Algemeen Bestuur, overhandigde wnd. dijkgraaf Hans de Jong de voorzittershamer aan Herman Dijk. Direct daarna startte hij de bouw van een innovatieve afvalwaterzuivering voor het afvalwater van de Isala klinieken, locatie Sophia. Herman Dijk is afkomstig van de provincie Noord-Brabant, waar hij werkzaam was als directeur Economie en Mobiliteit. Tevens was hij lid van de Directieraad bij diezelfde provincie. Daarvoor is hij jarenlang werkzaam geweest in diverse functies bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat, laatstelijk in de functie van plaatsvervangend directeur-generaal Water. Herman Dijk heeft civiele techniek gestudeerd aan de Technische Universiteit te Delft. De vacature van dijkgraaf bij Groot Salland ontstond, omdat de benoemingstermijn van de toenmalige dijkgraaf Sybe Schaap op 31 december 2009 afliep en hij kenbaar maakte te willen stoppen.

   

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Nieuwe dijkgraaf Waterschap Groot Salland beëdigd”

  1. Erg leuk, maar wat doet zo’n Dijkgraaf eigenlijk voor z’n geld?
    Aan de naam dijkgraaf af te leiden zou hij misschien een schop moeten vasthouden maar dat idee krijg ik er echt niet bij.

  2. Voorzitter van het Algemeen en Dagelijks Bestuur.
    Heeft achter de schermen nogal wat invloed op het watermanagement in NL. Schreef van de week nog over zijn (erg goede en vriendelijk voorganger) Sybe Schaap. Stond op een foto met Wim-Lex en JP naar de Balgstuw bij Ramspol te kijken. En vergis je niet op de kennis van sommige (kan uiteraard niet voor allen spreken) Dijk- of Watergraven. Een Watergraaf is voorzitter bij een Zuiveringsschap.

    Maar ondanks de “graaf” toevoeging, zijn het vaak erg toegankelijke mensen. Sybe was dat zeker.

Reacties zijn gesloten.