Windesheimstudenten naar Ethiopië

Foto van auteur

Afgelopen week vertrokken zeven studenten en twee docenten van de School of Human Movement & Sports (voorheen Calo) van Windesheim uit Zwolle naar de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba. Zij nemen deel aan het driejarige project ‘Moving Towards The Millennium’ dat in 2005 startte. Het project richt zich op de positieverbetering van mensen met een beperking in Ethiopië.

In Ethiopië verkeren een groot aantal gehandicapten in een sociaal isolement. Dit isolement wordt voornamelijk veroorzaakt door onbegrip. Ook het ontbreken van adequate hulpverlening is een groot probleem. De Windesheimstudenten willen met sport en bewegen het welzijn, de gezondheid en de ontwikkeling van deze mensen verbeteren. Studenten en docenten van alle sportopleidingen binnen de School of Human Movement & Sports (Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding, Bewegingsagogie en Psychomotorische Therapie, en Sport en Bewegen) nemen deel aan het project.

Zichtbaar in de maatschappij

In samenwerking met lokale instanties worden binnen het thema ‘circus’ verschillende activiteiten georganiseerd rondom de Ethiopische millenniumwisseling in 2007. Kinderen met een beperking leren bewegen en spelen aan de hand van  ‘circusboxen’ met daarin circusmaterialen en leskaarten. Belangrijk daarbij is dat hun kansen en mogelijkheden zichtbaar worden voor de maatschappij. De projectperiode wordt in mei afgesloten met een spetterende circusvoorstelling.

Sponsorbijdragen

Het afgelopen halfjaar is er door de deelnemende studenten voor dit project al een bedrag van

€ 20.000 bij elkaar gebracht. Met deze sponsorbijdragen zijn inmiddels een aantal lokale wensen gefinancierd, zoals de aanleg van een betonveldje en het opknappen van de sportzaal bij de school voor blinden en slechtzienden. Ook ontvangen verschillende instellingen een materialenbox.

Respo International

Het project is een initiatief van Respo International. Respo International neemt projectinitiatieven op het gebied van sport en bewegen voor mensen met een beperking in minder ontwikkelde landen. Windesheim is een van de initiatiefnemers in Respo International.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)