Weeralarm wegens sneeuwval

Foto van auteur

Het KNMI  heeft woensdag een weeralarm afgegeven voor donderdag wegens hevige sneeuwval. Vanaf het zuiden zal een sneeuwgebied naar het noorden trekken. Tijdens de avondspits zal de hevigste sneeuwval zijn, zo voorspelt het weerinstituut. Met name het midden van het land zal dan heel veel overlast ondervinden, maar ook in de rest van Nederland zal het dan sneeuwen. De brandweer in Zwolle heeft woensdagavond een voorwaarschuwing van het weeralarm gegeven.

Maart 2006

Het KNMI denkt dat er tussen de 5 en 10 centimeter aan sneeuw kan vallen. De eerste sneeuwvlokken zullen in de loop van de ochtend in het zuiden van Nederland vallen. Het weerinstituut verwacht niet dat de ochtendspits grote problemen zal ondervinden. “Misschien dat het zuiden iets heeft, maar de grootste sneeuwval komt later op de dag”, aldus een woordvoerder.

Langdurig

Omdat het sneeuwfront zich traag beweegt, kan het “een landurige zaak worden”, aldus de woordvoerder. Donderdag is een dag van sneeuw. Naar verwachting is de sneeuwpret vrijdag weer voorbij als een gebied met warme lucht over Nederland trekt.

Treinen

In verband met de verwachte barre weersomstandigheden zetten de NS en ProRail donderdag na de ochtendspits minder treinen in op de drukstbereden routes in de Randstad. Een woordvoerder van ProRail heeft dat woensdagavond gezegd. De aangepaste dienstregeling duurt tot na de avondspits.

Het besluit om de dienst uit te dunnen viel na overleg tussen de organisaties die zich met het spoor bezighouden. Door minder treinen te laten rijden, hopen de vervoerders de doorstroming op het spoor op gang te houden. Er worden verder meer storingsploegen stand-by gehouden en meer personeel ingezet op de stations.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “Weeralarm wegens sneeuwval”

  1. Indien u mooie en actuele foto’s maakt van de sneeuw die morgen gaat vallen mag u dat gerust aan ons toesturen. Kies dan de mooiste foto uit (voordat we overspoelt worden).
    ======
    Verzoek:
    Stuur je foto op met de breedte van max. 470 en hoogte van max. 400 pixels.

  2. Morgenochten zullen we hier in Zwolle dus vermoedelijk vrij sneeuwloos door het verkeer kunnen? Ben benieuwd hoe het morgen middag zal zijn. Voor de zekerheid maar even een ‘winterbandje’ meenemen voor m’n fiets.

  3. Morgenochtend zal het hier meevallen, ik denk niet dat er dan al sneeuw valt. Morgenmiddag/avond kan heel andere koek zijn, de meeste sneeuw wordt rond de Veluwe verwacht.

  4. De accu van mijn camera is al op geladen :P, ik hoop tijdens het ‘blauwe uur’ in de sneeuw foto’s van het centrum te kunnen maken 🙂 😀

Reacties zijn gesloten.