Hedon sleept gevestigde namen binnen

Zwolle – Met trots kondigt Hedon een aantal hele mooie concerten aan. Liefhebbers van het Classic Rock genre kunnen hun hart ophalen, want deze week werd bekend dat zowel Over The Rainbow als Y&T naar het Zwolse poppodium toe komen.

Hiermee wordt het lijstje met gevestigde namen steeds langer, want binnenkort staan bijvoorbeeld Manfred Mann’s Earth Band, Jan Akkerman en De Dijk ook op het programma en werd de komst van Trijntje Oosterhuis twee weken geleden nog aangekondigd. Voor al deze optredens is de voorverkoop gestart.

Over The Rainbow (vrijdag 23 april)
Voormalige leden van de succesvolle Engelse hardrock band Rainbow geven gehoor aan de oproep van vele fans en besloten om weer gezamenlijk op tournee te gaan. Rondinelli, Turner en Smith haalden Jurgen Blackmore (zoon van oprichter Ritchie) over om mee te doen met als doel om de hoogtijdagen van Rainbow  te laten herleven. Of je nu fan bent van Rainbow of gewoon gek op authentieke hardrock uit de seventies en eighties, in beide gevallen is een liveshow van Over The Rainbow in een zaal van formaat Hedon een absolute aanrader.

Y&T (woensdag 16 juni)
Al voordat bands als Motley Crue, RATT, en zelfs Metallica aan hun roemruchte carrières begonnen was het Y&T die in de begin jaren zeventig de standaard neerzette voor Hardrock bands. Veel van de meest populaire heavy rock bands uit de jaren tachtig stonden in hun beginjaren in het voorprogramma van Y&T. De band telt als één van de vernieuwers binnen het hardrock geluid van het San Francisco Bay gebied. Naast vele wereldwijde tours als hoofdprogramma was Y&T jarenlang de meest gevraagde supportact met optredens naast iconen als Ozzy Osbourne, AC/DC en Aerosmith.

Manfred Mann’s Earth Band (vrijdag 5 maart)
Met een carrière van veertig jaar is Manfred Mann, ook wel ‘Melody Man’ genoemd, een gevestigde naam in het classic Jazz-Rock/Blues-Rock genre. Hij weet als geen ander arrangementen te maken, maar daar stopt het niet. De ‘Earth-sound’ is zo ingenieus dat ook al speelt de band een cover van bijv. Bruce Springsteen (Blinded by the Lights) het lijkt alsof je naar een ander lied luistert. Deze bijzondere band is een absolute must voor iedereen die houdt van muziek zonder poespas.

Jan Akkerman (vrijdag 9 april)Al veertig jaar is Jan Akkerman één van de meest gerespecteerde gitaristen van Nederlandse bodem. Naast zijn rol in internationaal befaamde groepen als Brainbox en Focus heeft hij in die periode samengewerkt met uiteenlopende muzikanten als BB King, Charlie Byrd, Cozy Powell, Claus Ogerman en Ice-T. Concerten van Jan Akkerman zijn altijd weer anders: fris, energiek en nooit voorspelbaar. Als authentieke improvisator laat hij op verbluffende wijze zien waartoe hij in staat is

De Dijk (donderdag 15 april)Al jaren staat De Dijk eenzaam aan de top en nog steeds spelen ze elke zaal met gemak ondersteboven. Ook deze voorjaarstour doen ze weer traditiegetrouw Hedon aan en kunnen nummers als Bloedend Hart, Binnen zonder kloppen, Mag het licht uit en Dansen op de vulkaan uit volle borst worden meegezongen. De Dijk staat al jaren voor een dampend uitverkocht Hedon en het is aan te raden om op tijd kaarten te bestellen.
Trijntje Oosterhuis (zaterdag 27 maart)

Wanneer Trijntje Oosterhuis afgelopen jaar net als de rest van de wereld wordt opgeschrikt door het nieuws dat Michael Jackson is overleden, besluit ze puur uit liefde voor de muziek Jackson-songs te gaan opnemen. Na aandringen van o.a. vriendin Candy Dulfer besluit Trijntje om de liedjes uit te brengen en in een dikke maand is de plaat Never Can Say Goodbye goud. Genoeg reden voor een akoestische tour.

Kaarten

Voor alle genoemde concerten is de voorverkoop inmiddels gestart via www.hedon-zwolle.nl, Plato en VVV te Zwolle. Kijk voor meer informatie en het complete programma op de website van Hedon

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

31 gedachten over “Hedon sleept gevestigde namen binnen”

  1. @Shorty,
    Ja dat zal wel weer eens tijd worden een goede Ska band met een vette blazerssectie die de zaal platspeelt.
    Zelf hoop ik al weer een paar jaar op ADHD Spietmobiel met frontman Piepke(ex-Jammah Tammah,ex-Boegies) maar het zal op z’n best wel weer die afgezaagde Mark Foggo worden.

  2. @ Verdieping 12 februari 2010 om 18:51; als jij die veer op hebt, heb ik een anjer in mijn revers….met een beetje inbeeldend vermogen weliswaar.

    Keurig dorp dat Berkum! We komen er net vandaan. Ook en rond Willems-thuis heerschte volkomen rust….mooi en onderscheidend. Nu het raadsel nog rond het plotselinge vertrek van de dominee….

    Maar de locatie bij De Dijk? ….Ergens bij de muntenuitgave of de tap. Kom je vast nog wel eerder tegen. In het nakende voorjaar tijdens 1 van de vele gezellige onderonsjes? Tentmuziek op het Assendorperplein bijvoorbeeld, of mag je Berkum niet uit op zondag?

  3. Hé Gezellig, daar is gezellig ook weer!! Jammer dat onze agenda’s langs elkaar fietsen. Maar dit geldt toch ook wel voor jou?

    Kom je vast nog wel eerder tegen. In het nakende voorjaar tijdens 1 van de vele gezellige onderonsjes? Tentmuziek op het Assendorperplein bijvoorbeeld.

    Mijn directrice is zowaar ook onder de indruk van Train’s-Soulsister….koesteren die momenten, want zo vaak zijn we het niet eens. Zie een link met de muzikale smaak van meerdere posters hier. Ga jouw link zeker luisteren Gretha. Want herinner me weer de naam van die gitaarsnuiter Stevey Vay :D:D:D

  4. Gretha, waarom kennen wij (gemiddelde voornamelijk 3fm-luisteraars) dit soort muziek niet? Heb deze Net geluisterdTerwijl er toch genoeg volk staat, in San Francisco zo te lezen. Heerlijk die jankende gitaar weer. Hoe heet dat als je het professioneel wilt zeggen? Net als die zigeuner, volgens mij kwam Larry daar mee. Die jongen die ook een tijd in de bajes had gezeten. Zo ff die 1e luisteren.

    Die begint wat schreeuwerig. Komt minder op me over. 8:29 lijkt me wel erg lang. Hoewel het instrumentaal weer super is. Doortikkend naar 6:00 blijft het instrumentaal héél gaaf! Het jankt er weer over….Goeie tekst ook “I Believe In You”.

  5. Lees net in de agenda voor 12/2 bij 1 of andere Anneke & Aqua:

    Tot slot is Annelies Kuijsters (Ex- Krezip) de nieuwe keyboardiste bij Agua de Annique.

  6. Over the Rainbow en Y&T zijn mijn favorieten. Over the Rainbow met de geweldige kleine grote man Joe Lynn Turner als zanger, dör muk beslist heen en Y&T ook, prachtige hardrock, op ambachtelijke wijze gemaakt met enkele schitterende ballads! (“I believe in you”, rescue me”)

  7. @Dick, kan mij dan ook niet zo herinneren dat ik Y&T op de radio heb gehoord in die tijd.
    Je hoorde meer via via van dat is goed luister eens.
    Ik heb ze nooit live gezien, dus dat ze nu in Hedon komen is super natuurlijk.
    I believe in you is zoooooooo mooi.
    Trouwens Forever en dirty girl zijn ook goed.
    Kom net terug uit Amsterdam lekker dagje wezen shoppen.
    Mijn dochter heeft ook iets heel aparts gekocht, had ik ook nooit van gehoord Tenacious D.

  8. Sorry Gretha, maar deze valt wat tegen. Zowel qua strip als qua muziek. Is de eerste van je geloof ik (weet ik wel zeker) waar ik meer van verwacht had:o

  9. Gelukkig weer zo’n opofferingsgezinde moederT. Hier zitten ze via connection.nl uit te stippelen wat de route zou moeten zijn. Kan ze ook al niet meer opnaaien….jullie zien er overheersender uit als Helene (die er fantastisch uitzag) wordt tijd voor de bus nu!

Reacties zijn gesloten.