Wiel door voorruit na botsing op andere weghelft

Zwolle – Op de A28 richting Groningen ontstond zaterdagavond 13 februari ter hoogte van het verkeersplein Zwolle-Zuid een aanrijding. Een 29-jarige man uit Zwolle haalde een andere auto in en stuurde daarna naar rechts. Hij botste daarbij frontaal tegen de vangrail. Daarna is het voertuig gaan spinnen en ook aan de andere kant tegen de vangrail gebotst. Vervolgens is het voertuig op de vluchtstrook beland.

Tijdens beide botsingen zijn diverse onderdelen van de auto weggevlogen. Een wiel vloog door de autoruit van een voorganger waardoor een 55-jarige vrouw uit Assen gewond raakte. Ze is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht en meteen geopereerd aan een hoofdwond. Een automobilist die op dezelfde weg reed, kreeg meerdere lekke banden door brokstukken. Hetzelfde gebeurde bij een andere automobilist op de rijbaan richting Amersfoort. De Zwollenaar is door de brandweer uit het voertuig bevrijd en met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De weg is enige uren afgesloten zodat de brokstukken weggehaald konden worden en Rijkswaterstaat de vangrails en het wegdek kon repareren. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Wiel door voorruit na botsing op andere weghelft”

  1. Ja, wij reden aan de andere kant richting Zuid toen alle hulptroepen er al waren. Ik zag die BMW daar op het asfalt en kon me niet voorstellen hoe dat zo gebeurd kon zijn… Ik heb gisteravond nog even wat foto’s bekeken op een 112-site en echt apart dit ongeval.

Reacties zijn gesloten.