Subsidie komt ten goede aan kopers

Zwolle – De gemeente Zwolle zet de VROM- subsidie voor stimulering woningbouw zodanig in dat dit de kopers ten goede komt. De regeling geldt voor het eerst voor het nieuwbouwproject Carré (Stadshagen). Hiervoor is € 120.000,- beschikbaar. Met de subsidie wordt de verkoop van de laatste nog niet-verkochte woningen gestimuleerd (negen van de 35). De subsidie komt ten goede aan de kopers en geldt alleen voor niet-verkochte woningen.

 

Hiervoor opent de projectnotaris een depotrekening en sluit een overeenkomst met de gemeente en ontwikkelaar. Bij het passeren van de akte wordt het subsidiebedrag voor de betreffende woningen door de notaris aan de koper ter beschikking gesteld. De gemeente Zwolle kreeg eind december van de tweede fase van de woningbouwstimuleringsregeling van VROM een subsidie voor een viertal woningbouwprojecten. Het gaat om twee projecten in Stadshagen, de Feniks en de Ritmeesterhof. In totaal ontving de gemeenten € 670.000,– subsidie voor de bouw van 134 woningen. De bouw van deze vier projecten moet uiterlijk 1 juli 2010 starten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “Subsidie komt ten goede aan kopers”

  1. Doet denken aan de door VROM verstrekte Premie A-koopsubsidie (volgens mij was er ook nog een B-variant). Heb me al langer afgevraagd waarom die niet terugkwam….zal wel te duur zijn, dacht ik.

  2. Dan krijg je straks zo’n sneue situatie waarin de ene buurman veel minder voor hetzelfde huis heeft hoeven te betalen dan de andere…
    En er staat wel heel leuk dat het ten goede komt van de ‘koper’ (dat is ook wel zo), maar uiteindelijk wordt natuurlijk op deze manier (ook) de ontwikkelaar geholpen om de huizen voor een goede prijs te verkopen.

  3. In een vrije markt zou de projectontwikkelaar gaan stunten met de niet verkochte huizen, wat de prijsontwikkeling in de gehele markt ten goede zou komen.
    Maar de gemeente geeft liever subsidie zodat de huizenprijs hoog blijft en ze later van ons allen meer WOZ belasting kunnen heffen.

  4. Als de grondprijzen niet zo hoog waren (en projectontwikkelaars daar niet zo schandalig veel winst op zouden maken) zouden veel meer mensen (nu) een nieuw huis kunnen kopen.
    Maar nu krijgen een paar geluksvogels (‘ons’) gemeenschapsgeld en verandert er niks structureels

  5. Ik sluit me aan bij Ikke en Carola.
    Dit is gewoon een goedkope publiciteitsstunt die met gemeenschapsgeld wordt bekostigd om de dikke projectontwikkelaars wéér een plezier te doen.

    SAMEN MAKEN WE DE STAD !:(

Reacties zijn gesloten.