Scholieren Thorbecke SG stemmen digitaal

Zwolle – Op dinsdag 2 maart 2010, een dag voor de gemeenteraadsverkiezingen, organiseert het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) voor de zeventiende keer de landelijke Scholierenverkiezingen.   

De Thorbecke Scholengemeenschap zal als enige school in Zwolle meedoen aan deze scholierenverkiezingen. In de centrale aula staan posters van de verschillende politieke partijen en er is informatie verkrijgbaar. Er zijn katernen over de gemeenteraadsverkiezingen. Ook is het mogelijk om het kieskompas te doen om zo tot een eigen keuze te komen. Het digitale stemlokaal (zie www.scholierenverkiezingen.nl) is geopend van 8.00 tot 16.00 uur. Leerlingen worden per klas uit de lokalen opgehaald om te gaan stemmen in de mediatheek.

De leerlingen ontvangen bij aankomst in het stemlokaal een oproepkaart met een gebruikersnaam en een wachtwoord, waarmee een stem kan worden uitgebracht. Een stembureau bestaande uit leerlingen en docenten ziet toe op het eerlijke verloop van de verkiezingen. Elke leerling krijgt maar één keer een oproepkaart uitgereikt. De internetsite is zodanig beveiligd dat met een gebruikersnaam en wachtwoord ook maar één keer gestemd kan worden. De uitslag van Thorbecke en die van alle andere deelnemende scholen, wordt in de namiddag van dinsdag 2 maart bekend gemaakt.

De Scholierenverkiezingen bouwen voort op de ervaringen van de scholierenverkiezingen die sinds de Tweede Kamerverkiezingen van 1964 worden georganiseerd. Sinds 1994 worden de scholierenverkiezingen georganiseerd door het IPP waarbij steeds meer gebruikt wordt gemaakt van het internet.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Scholieren Thorbecke SG stemmen digitaal”

  1. Doorontwikkelen graag, tot landelijke en betrouwbare toepassing bij alle verkiezingen!

    Bij de waterschapsverkiezingen is het niet gelukt. Dus als er mensen serieus mee aan de slag willen….is daar gelijk in te steken.

Reacties zijn gesloten.