Vogelmarkt Zwolle weer groot succes

Zwolle – Zaterdag vond in de IJsselhallen te Zwolle alweer de 51e editie van de Zwolse Vogelmarkt plaats. Liefhebbers konden uren ronddwalen langs de schragen, met daarop tienduizenden wettelijk toegestane vogels, die te koop werden aangeboden.

Uit de grote belangstelling vanuit het buitenland, waaronder met name België, Duitsland, Italië, Engeland en Denemarken, bleek dat de Zwolse Vogelmarkt internationaal hoog staat aangeschreven. De organisatie, vogelvereniging "De Volièrevriend", slaagde er ook deze keer opnieuw in om liefhebbers van buiten de landsgrenzen naar Zwolle te halen. De markt bestond dan ook uit een oppervlakte van maar liefst 10.000 m2 en 2.600 strekkende meter aan schragen. Het gigantische scala aan vogels bood de liefhebbers een onvergetelijk dagje uit.

Informatief

Naast de enorme collectie vogels, waren er diverse stands aanwezig waar men uitgebreide informatie kon verkrijgen over de gevederde dieren. Ook de verschillende speciaal-clubs ontbraken niet, zoals de clubs van vorm- en postuurkanaries, zebravinken, Japanse meeuwen en parkieten.

Aanbod

Het aanbod op de Vogelmarkt was uiterst gevarieerd. De meest uiteenlopende soorten waren te koop met uitzondering van hoenderachtigen, kwartels, uilen en niet zelfstandige vogels zoals baby papagaaien en andere vogels. Zij vallen onder de wettelijke bescherming. De aangevoerde vogels werden streng gecontroleerd. Voldoen de vogels niet aan de vereiste conditie, dan worden ze bij de ingang geweigerd. Bovendien was er de gehele dag een dierenarts aanwezig, die de toestand van de vogels nauwlettend in de gaten hield. Via deze weg wilde de marktcommissie haar naam hoog houden en mogelijk twijfelachtige handel weren.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)