Youp van ’t Hek signeert en speelt in Zwolle

Zwolle – De populaire cabaratier Youp van ’t Hek signeerde zaterdagmiddag bij Waanders aan het Eiland zijn boek Omdat jij mijn beste vriend bent. Er was veel animo voor het krijgen van een handtekening in een boek. Sommigen hadden zelfs meerdere boeken meegenomen. Een mevrouw had een bosje bloemen voor Youp meegenomen. Zij had de voorstelling ‘Omdat de Nacht’, die de cabaratier deze week in Zwolle speelt, twee keer gezien.

20_feb-50.jpg

Youp volgt alles. Kranten, weekbladen, radio, televisie en niet te vergeten internet. Dat blijkt uit zijn wekelijkse column in de NRC, waarin hij toch altijd weer iets anders tegen de dingen aankijkt. Soms is hij boos, soms verdrietig, maar meestal juist extreem vrolijk over zijn onderwerp en slachtoffers. Hij wil bij zijn lezers maar één ding bereiken en dat is een lach. Het mag een gulle schater zijn, een glim- of een grimlach, maar er moet gelachen worden. En doorgaans lukt hem dat gemakkelijk. Omdat je mijn beste vriend bent is de titel van deze verzamelbundel, en of Youp hiermee de lezer bedoelt?

20_feb-38.jpg

20_feb-21.jpg

De nieuwste voorstelling ‘Omdat de nacht’ is op 30 januari in De Koninklijke Schouwburg in première gegaan. De cabaratier speelt deze hele week in Zwolle. Youp vertelt in deze voorstelling over een man die hem na een voorstelling opwacht. Hij heeft een aantal vragen en wil zijn verhaal kwijt. De man vertelt over zijn leven en de surpriseparty, die te zijner ere werd gegeven en waarvan hij halverwege de avond weggevlucht is. Aangetrokken door een lichtje liep hij regelrecht het bos in en belandde bij een huisje dat zo uit een sprookje leek te zijn geplukt. In dat huisje woont een mooie jonge vrouw, die hem alles biedt wat hij thuis ontbeert. Dit is de simpele kapstok waaraan Youp zijn onderwerpen ophangt. Samen met zangeres Lotte Horlings en zijn drie muzikanten gaat hij op vrolijke en opvallend luchtige wijze door het leven van deze zacht zeurende man, die model staat voor een groot deel van het Nederlandse volk.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

8 gedachten over “Youp van ’t Hek signeert en speelt in Zwolle”

  1. Had Youp het onvolprezen weblogzwolle ook gelezen?

    Youp volgt alles. Kranten, weekbladen, radio, televisie en niet te vergeten internet.

    Had hij kunnen zien dat zijn column hier elke zaterdag gekopieerd op gelinkt wordt. Heb overigens nog originele columns uit het NRC, in een ordner, vanaf 1991. Ver daarna besloot hij ze te bundelen en uit te geven.
    “Youp & Bob (fotograaf)” wekelijks achterop de VARA-gids is ook erg de moeite waard. Ook deze stukjes zijn gebundeld uitgegeven. 3x :D:D:D voor Youp!

  2. Youp van ’t Hek heeft emigratieplannen
    Youp van ’t Hek overweegt om te emigreren naar Frankrijk. Hij en zijn vrouw hebben plannen om zich daar tijdelijk te vestigen.

    (Novum) – Youp van ’t Hek overweegt om te emigreren naar Frankrijk. Hij en zijn vrouw hebben plannen om zich daar tijdelijk te vestigen.

    “Mijn vrouw en ik hebben het plan om een tijdje ergens anders te gaan wonen, in Parijs”, zo zegt de cabaretier zaterdag in Trouw. “Maar als we daar wonen doe ik geen grote tournee meer.”

    Het ziet er echter niet naar uit dat Van ’t Hek binnenkort vertrekt uit Nederland. “Ik vind optreden nog veel te leuk, echt. Ik doe het nu weer met ongelooflijk veel plezier. En ik heb in ieder geval de afspraak dat ik in 2011 de oudejaarsconference ga doen.”

  3. Ik vind Youp an sich niet bijzonder, maar de foto’s daarentegen weer wel. Prachtig, Han! Hier onderscheidt de pro zich van de amateurs…

  4. Wie is jouw favo cabaretier Wilbert, of hou je niet van cabaret?

    Sprekende foto’s idd Han!

    @ Derk, Veruit het meeste van zijn werk spreekt me wel aan ja. Hij kan ontroeren en je tranentrekkend laten lachen. Een uitstekend verteller ook. Maatschappijkritisch.

  5. Ik ben niet uitgesproken fan van een bepaalde cabaretier, maar Najib Amhali of Jochem Myjer vind ik altijd wel lekker luchtig om even naar te kijken. Maar daarnaast vind ik het diepere van van Muiswinkel/van Vleuten of het melancholische van Hans Dorresteijn ook erg leuk. Herman Finkers heeft met zijn Twentse achtergrond ook altijd nog een speciaal plekje. Zeker zijn laatste show was erg goed. Met Youp, Freek en aanverwante cabaretiers heb ik nooit zoveel gehad. Overigens ook niet met moderne schreeuwers als Teeuwen of Maassen.

  6. Mooi dat smaken verschillen. Najib Amhali, Theo Maassen toch wel, Lebbis, Jansen, Muiswinkel/van Vleuten, Rowe (of hoe heet die donkere jongen), Claudia. Finkers vind ik ook leuke dingen hebben, maar een hele avond als laatst puur over kanker; neuh…kroamschudd’n in Mariaparochie is natuurlijk een klassieker.
    Jiskefet & Koot en Bie waren de besten, doen helaas niet meer mee. Ben er vast nog wat vergeten. Die ene vrouw ook. NL heeft veel goede cabaretiers. Vind ik tenminste.

  7. Heb afgelopen week ook een voorstelling bezocht van Youp.
    Moet toch zeggen dat ik dat zeer de moeite waard vond.
    Maar 2 keer binnen een week dezelfde voorstelling te zien gaat me wat te ver…:o

Reacties zijn gesloten.