Te laat betalen rekeningen door gemeente

Zwolle –  Uit vragen van D66 blijkt dat de gemeente Zwolle haar rekeningen gemiddeld negen dagen te laat betaalt. Niet juist, vindt D66. Helemaal in deze voor de meeste ondernemers al zeer onzekere tijden. Daarnaast is het in tegenstrijd met het feit dat Zwolle een aantrekkelijke gemeente wil zijn voor ondernemers. D66 maant het volgende college dan ook haar rekeningen op tijd te betalen.  

Ruim één op de drie rekeningen wordt momenteel te laat betaald. Het is niet goed voor het lokale bedrijfsleven / MKB dat bedrijven moeten wachten op hun geld. Bovendien moet de gemeente het goede voorbeeld geven en zich eigenlijk gedragen als modelburger. Hans de Vries, lijsttrekker van D66 in Zwolle: “Ik begrijp dat niet alles binnen dertig dagen betaald kan worden, maar het moet mogelijk zijn om gemiddeld de doelstelling te behalen. De gemeente Zwolle kent al sinds jaar en dag de vuistregel dat rekeningen binnen 30 dagen na factuurdatum betaalbaar gesteld dienen te worden. Echter in 2009 deed de gemeente Zwolle gemiddeld 39 dagen om een rekening te betalen. In 2009 is 63% van de rekeningen binnen 30 dagen betaald en werd 20% van de rekeningen betaald tussen de 30 en 45 dagen. Bij sommige rekeningen duurde het nog langer omdat er bijvoorbeeld vragen over waren.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

8 gedachten over “Te laat betalen rekeningen door gemeente”

  1. Onredelijk gedrag van de gemeente moet worden bestraft. De ambtenaren die dit veroorzaakt hebben moeten direct ontslagen en juridisch vervolgd worden, en de burgemeester en wethouders moeten aftreden. Tevens moet er een fikse schadevergoeding worden betaald en degene waaraan de gemeente rekeningen moest betalen.

    Hiermee zie je maar dat de overheid een onbetrouwbare instantie is. Alle partijen links van de PVV zijn onbetrouwbaar, onfatsoenlijk en misleidend. D66 zelf ook trouwens.

  2. Ach Ron, voor Gemeente begrippen is 39 dagen betalingstermijn nog snel. Het gros in den lande houdt er een betalingstermijn van 3 maanden op na!! Dus…

    Maar goed, je bent wel weer lekker radicaal in je reactie..8)

  3. Negen dagen te laat is nog “netjes” als je het vergellijkt met andere ambtelijke instellingen.

    Als crediteur mag je na je uiterste betalingstermijn wettelijke rente rekenen.
    En daar trapt men dus niet in…. (hoe ‘wettelijk’ het ook is)

    Met Geert wordt alles gelukkig beter.. 😛

  4. Ooit ontving een op mijn werk een factuur van een telecom aanbieder die voor de gemeente Zwolle bestemd was. Deze was reeds meer dan 90 dagen vervallen, de leverancier dreigde dan ook de stekker eruit te trekken.

  5. Bericht door Ron van der Heuvel, op 21 februari 2010 om 20:20
    Onredelijk gedrag van de gemeente moet worden bestraft. De ambtenaren die dit veroorzaakt hebben moeten direct ontslagen en juridisch vervolgd worden, en de burgemeester en wethouders moeten aftreden. Tevens moet er een fikse schadevergoeding worden betaald en degene waaraan de gemeente rekeningen moest betalen.

    Hiermee zie je maar dat de overheid een onbetrouwbare instantie is. Alle partijen links van de PVV zijn onbetrouwbaar, onfatsoenlijk en misleidend. D66 zelf ook trouwens.

    Goh, jij doet nooit wat fout of te laat. Heb je al een politieke partij, eindelijk een frisse wind.
    😀

  6. Goh, jij doet nooit wat fout of te laat. Heb je al een politieke partij, eindelijk een frisse wind. 😀

    Niet dat hij nooit wat verkeerd doet. Maar als we de lijn een beetje doortrekken moeten we misschien de doodstraf maar invoeren voor het niet aangeven van richting op een rotonde!
    Ben benieuwd of Ron over zichzelf net zo kritisch is!

  7. Maar als we de lijn een beetje doortrekken moeten we misschien de doodstraf maar invoeren voor het niet aangeven van richting op een rotonde!

    Niet alleen op een rotonde. Oftewel de doodstraf voor iedereen die GEEN richting aan geeft. Te beginnen met Ron.
    :D:D:D

  8. Niet alleen op een rotonde. Oftewel de doodstraf voor iedereen die GEEN richting aan geeft. Te beginnen met Ron

    Alhoewel hij wel aan geeft dat hij behoorlijk rechts is, misschien wel extreem rechts is..
    😉

Reacties zijn gesloten.