Aanpak jeugdwerkloosheid Zwolle succesvol

Zwolle – De aanpak van de jeugdwerkloosheid in de regio IJssel-Vecht werpt zijn vruchten af. De resultaten over de laatste vier maanden van september zijn veelbelovend. Ondanks de economisch mindere tijden en de bijna 60% meer toestroom van jongeren die werk of ondersteuning zoeken lukt het om jongeren te plaatsen in een baan, een leerwerkbaan of een stage.

In totaal zijn tussen september 2009 en december 2009 1423 jongeren naar een baan of leerwerkbaan begeleid. Van de 1423 jongeren zijn 653 aan een baan geholpen en 770 zijn in een leerwerkbaan aan de slag gegaan. 3012 jongeren kregen een stageplaats. Op 7 september 2009 tekende de regio IJssel-Vecht een convenant met de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. In het convenant zijn afspraken gemaakt over het bestrijden van jeugdwerkloosheid in de regio. De regio levert extra inzet en het ministerie stelt daarvoor extra budget beschikbaar.

Zowel voor jongeren als voor de samenleving is het van groot belang dat jongeren niet langdurig aan de kant staan. Om te voorkomen dat jongeren verloren gaan voor de arbeidsmarkt werken de partijen in de regio, waaronder werkgevers, werknemers, onderwijsinstellingen, UWV Werkbedrijf, de gemeenten, de provincie en andere organisaties met elkaar samen om jongeren kansen te blijven bieden.  

Meer toestroom

Inmiddels zijn de resultaten over de laatste vier maanden van 2009 bekend en laten een positief resultaat zien. Dit ondanks de economische tegenwind en de grotere toestroom van jongeren die op zoek zijn naar werk. Ten opzichte van de laatste vier maanden van 2008 registreerden de jongerenpunten in Zwolle, Hardenberg en Steenwijk in de laatste vier maanden van 2009 bijna 60% meer toestroom van jongeren die werk en/of ondersteuning zoeken.  
Wethouder Knol van Sociale Zaken van de gemeente Zwolle is verheugd dat dankzij de inspanningen van de verschillende partijen in de regio zulke goede resultaten geboekt zijn. “Maar we zijn er nog niet. Met de partijen in de regio willen we een sluitende aanpak realiseren, zodat alle jongeren werken en/of leren. Het samenspel dat steeds meer ontstaat op en rondom de Werkpleinen in Zwolle, Hardenberg en Steenwijk biedt de partijen daarvoor een belangrijk fundament. Maar dit fundament moeten we via het convenant met de minister en de extra inzet die daaruit mogelijk wordt, verder verstevigen zodat jongeren niet verloren gaan voor de arbeidsmarkt. Daarbij krijgen we gelukkig ook steun van de provincie. Met het “1000 jongerenplan” investeert de provincie de komende jaren fors in de begeleiding van risicojongeren naar werk, wonen en sociale participatie en voor de uitvoering van het actieplan jeugdwerkloosheid draagt zij € 500.000 euro bij”.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Aanpak jeugdwerkloosheid Zwolle succesvol”

  1. Met het ⤽1000 jongerenplan⤝ investeert de provincie de komende jaren fors in de begeleiding van risicojongeren naar werk, wonen en sociale participatie en voor de uitvoering van het actieplan jeugdwerkloosheid draagt zij ?? 500.000 euro bij⤝.

    Positief nieuws! Maar die 5000 p.p. gaat die niet gewoon op naar een randstad herintergatie ( leren netwerken, ken je gebreken ect ect en na en als het niet lukt is het stil.) ofzo? Dat is nl het budget wat ze krijgen 5000 p.p Nouja laten we hopen dat van die 1000 er 600 of meer aan het werk komen.

Reacties zijn gesloten.