Solidara informeert kiezers in oorspronkelijke taal

Zwolle – Solidara biedt als eerste politieke partij in Zwolle op haar website vertalingen aan van het 10 punten programma van de partij. Op dit moment is er een vertaling te lezen in het Engels, Spaans en Papiamentu. Gewerkt wordt aan een Arabische en Turkse vertaling. Zwolle is een stad met een diversiteit aan inwoners. In de loop der jaren zijn hier vele mensen komen wonen die van oorsprong een ander geboorteland hebben. Het gaat dan om ongeveer 15% van de bevolking.

Indertijd, toen de eerste gastarbeiders naar Nederland werden gehaald om hier te werken, was het niet gebruikelijk om deze mensen een taalcursus Nederlands aan te bieden. Met name de ouderen hebben daardoor nog steeds moeite met de taal. Düzgün Yildirim: "Solidara is er voorstander van dat alle mensen die in Nederland (blijven) wonen het Nederlands goed leren spreken, schrijven en begrijpen. Maar we moeten de ogen niet sluiten voor diegenen die onze taal nog niet goed machtig zijn. Neem nu bijvoorbeeld de groep mensen die indertijd als gastarbeider naar Nederland kwamen. Er werd in die tijd geen Nederlandse taalcursus of inburgeringscursus aangeboden. Bovendien dachten deze mensen vaak zelf dat ze maar voor korte termijn in Nederland zouden blijven. Nu deze mensen met pensioen zijn gegaan in ons land, blijkt dat zij vaak onze taal onvoldoende beheersen. Een stoomcursus Nederlands ligt niet meer voor de hand gezien hun leeftijd. Vandaar dat Solidara de belangrijkste standpunten heeft vertaald."

"Ook al spreken sommigen onze taal niet zo goed, wij willen iedereen serieus nemen en de kans geven kennis te nemen waar wij voor staan. Hopenlijk werkt dit drempelverlagend en voelen zij zich meer betrokken bij onze maatschappij en politiek op deze manier.” De vertalingen zijn te lezen op de website www.solidara.nl/verkiezingen of op te vragen bij de Zwolse fractie: 038-4210309.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Solidara informeert kiezers in oorspronkelijke taal”

  1. Absoluut belachelijk!!!! We wonen in Nederland met Nederlands als voertaal. Laten we het anders voor iedereen makkelijker maken en onze voertaal gewoon veranderen in Engels of zoiets. Dit gaat toch helemaal nergens over.

Reacties zijn gesloten.