Jan Peter Balkenende bij Vrijwilligerscentrale Zwolle

Zwoille – CDA-lijsttrekker Jan Peter Balkenende bezoekt zaterdag 27 februari Vrijwilligerscentrale Zwolle. Ook brengt hij een bezoek aan twee vrijwilligers. Directeur Margreet Versteegen reageert verheugd: “het is goed dat vrijwilligerswerk en mantelzorg de aandacht van politici hebben.” 

Het werkbezoek van Jan Peter Balkenende aan Vrijwilligerscentrale Zwolle vindt plaats in het kader van de CDA-manifestatie in Leeuwarden en Zwolle in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart 2010. Het bezoek is een initiatief van het CDA. Het team van Vrijwilligerscentrale Zwolle geeft Jan Peter Balkenende een presentatie over de doelgroepen van de vrijwilligerscentrale en de manieren waarop die worden geholpen. Versteegen: “we richten ons op vrijwilligers, maatschappelijke organisaties en mantelzorgers. Voor hen hebben we diverse projecten en voorzieningen. Voorbeelden daarvan zijn Beursvloer Zwolle, advies en bemiddeling in het kader van de Maatschappelijke Stage en de landelijke actie NL DOET, de Vrijwilligersvacaturebank en mantelzorgondersteuning.”

Na de presentatie zet Balkenende een jonge mantelzorger in het zonnetje. “Deze jongere zorgt voor een van haar ouders”, vertelt Versteegen. “Die zorgtaak kan zwaar zijn. Steunpunt Informele Zorg staat klaar voor mantelzorgers. Het is goed dat deze groep wordt erkend door de politiek.”

Balkenende rondt de bijeenkomst bij Vrijwilligerscentrale Zwolle af met een bezoek aan een Zwols echtpaar dat zich al jaren als vrijwilliger inzet.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

37 gedachten over “Jan Peter Balkenende bij Vrijwilligerscentrale Zwolle”

  1. Denk dat ie gaat zeggen: “We moeten blij zijn met elkaar!” of met gebalde vuisten “Waar is die VOC-mentaliteit?” of “Normen en waarden mensen, begint met je stoepje te vegen”. Zucht, wel een bijzonder goed doel voor extra publiciteit

    vrijwilligerswerk en mantelzorg

    😀

  2. Dat wat vroeger betaalde arbeid heette is tegenwoordig vrijwilligerswerk geworden.
    Met dank aan Balkenende en vier kabinetten neo-liberaal afbraakbeleid is de zorg voor chronisch zieken haast onbetaalbaar geworden terwijl de hogere inkomens er nóg beter op zijn geworden.
    Dat heet in CDA kringen dan ook met respect met elkaar omgaan….TOCH !

  3. Stoepje vegen, wat is daar mis mee? Ik zie, nu de sneeuw weg is, nog veel vuurwerktroep op stoepen liggen, weten ze niet meer wat een bezem is?

  4. Zal die Balkenende met de nieuwe Mercedes 600 komen die een kapitaal heeft gekocht om de mensen toe te spreken die vrijwilligers werk doen.Dat geld wat besteed is aan die mercedes had hij beter in die organisatie kunnen steken van de vrijwilligers dat is pas een daad.

  5. @ Z&z, Goedenmorgen. Voor zover een MP daar al een uitspraak over hoort te doen, lijkt het me logisch dat hij dat zelf in elk geval voor elkaar heeft. Anders krijg je zo’n pot(ter) en ketel-verhaal 😉

    Alle respect voor het vele en zeer uiteenlopende vrijwilligerswerk. Hier profiteren we er dagelijks van 😀

  6. Typerend dat een premier wiens kabinetten geobsedeerd waren door het neoliberale marktdenken nu de vrijwilligers komt bezoeken die de gaten in de samenleving hebben moeten opvullen die onder zijn leiding zijn geslagen.

    Onder Balkenende is alles geprivatiseerd wat maar voor handen kwam: het openbaar vervoer, de sociale woningbouw, de Keuringsdienst voor Waren, de afvalverwerking, infrastructuur, zorgtaken, de kabel, het loodswezen, de energievoorziening, cultuur, gladheidbestrijding etc. etc.

    Onder Balkendende is het begrip solidariteit achter de horizon verdwenen. Marktwerking betekent maximalisering van de winst oftewel persoonlijke welvaart en niet maximalisering van welzijn waaraan vrijwilligers bijdragen.

    Nederland verdient beter dan Balkenende! Onder zijn leiding, beter gezegd het ontbreken daarvan, is de samenleving sterk gepolariseerd en zijn belangrijke maatschappelijke vraagstukken in het geheel niet geadresseerd.

    In Buitenhof constateerde Clairy Polak heel terecht dat Jan Peter het kennelijk als zijn persoonlijke roeping ziet om Nederland toekomstbestendig en sterker te maken. Het trieste is dus dat deze incapabele ex-premier zelf echt denkt de enige geschikte herder te zijn. Het feit dat hier zelfs onder het doorgaans volgzame CDA-electoraat anders over wordt gedacht (30% ziet liever een andere kandidaat) was voor de CDA-partijleiding de aanleiding om hem opnieuw tot lijsttrekker te benoemen teneinde een interne machtsstrijd (met Verhagen en Eurlings) te voorkomen.

    Ik ben geschokt dat deze man nog steeds leiding mag proberen te geven aan Nederland vanwege zijn overduidelijke onverschilligheid ten aanzien van het huis van Thorbecke. Wat duidelijk af te leiden valt uit zijn reacties inzake het rapport van de Commissie Davids en het besluit van de PVDA om zich wel aan het regeerakkoord te houden.

  7. Maar is het bezoek van JP aan de binnenstad (flyeren en CDA-café) nu afgelast omdat het CDA ook wel weet dat hij beter in veilige eigen kring kan vertoeven waar geen kritische vragen worden gesteld?

  8. @ El; Die terechte link had ik nog niet gelegd (privatisering versus vrijwilligerswerk). Weet bijna zeker dat die 30% veel te mager neergezet is. Helemaal eens,

  9. Voorafgaand aan het CDA-cafe zal de premier een bezoek brengen aan de Zwolse Vrijwilligerscentrale en om 15.45 uur helpt hij de lokale CDA”ers bij het flyeren op de Grote Markt.

    Om 16.00 uur start de borrel in De Harmonie. Iedere Zwollenaar is van harte uitgenodigd om de bijeenkomst bij te wonen. Verschillende Kamerleden, Statenleden en gemeenteraadsleden zullen aanwezig zijn, zodat iedere Zwollenaar de kans krijgt om met de politici in gesprek te gaan.

  10. Top of the morning to you all.

    Op JPB komen uitsluitend makke schapen af. Ook geen wonder, deze herder heeft totaal niets belangwekkends te zeggen.

  11. Die CDA-aanhang is inderdaad altijd zo mak en tam als een lam. Ex-CDA bewindslieden die kritisch zijn worden gelijk op een zijspoor gezet:
    Aantjes, Lubbers, Van Agt, Leers (hoor je ook niet meer omdat het het CDA niet uitkomt in de softdrugs-discussie), Doekle Terpstra was te kritisch over CDA-maat PVV. Jeep the Hope moest plaats maken voor Balk. Etc.etc. Sprak van de week overigens wel een CDA-stemmer die het mbt de kabinetsbreuk eens was met de PvdA en Rat Verhagen ook 6x nixxx vond. Maar hij is geen lid….die geluiden komen niet verder.

    Maar “Herder” is écht teveel eer voor deze brekebeen.

    Hopelijk komt er nog een update. Of is de exacte dierenweide van het gezelschap, dat door de grote (en vaak misbruikte) C strikt geheim?

  12. @dick

    Balkenende passeerde met zijn reactie op de conclusies van het rapport van de Commissie Davids (ontbreken volkenrechtelijk mandaat en onvolledig informeren Kamer) al een belangrijke grens. Nu is hij gisteren terecht gewezen door Gerdi Verbeet. Terecht omdat het kabinet onder zijn leiding welhaast lijkt te vergeten wat de juiste gang van zaken is binnen het huis van Thorbecke:

    Den Haag, 24 febr. Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet heeft premier Jan Peter Balkenende terechtgewezen. De demissionaire premier wilde alle fractievoorzitters één voor één uitnodigen om te achterhalen welke onderwerpen zij te controversieel achten voor verdere behandeling door de Kamer.

    ⤸Ik wil u erop wijzen⤝, schrijft Verbeet aan de premier, ⤸dat het gebruikelijk is dat de Tweede Kamer ?? die immers zelf haar agenda bepaalt ?? zelfstandig een verkenning uitvoert⤝. In parlementaire termen geeft Verbeet een duidelijke boodschap aan Balkenende: als de Kamer een besluit heeft genomen, dan hoort de premier het wel. Voor 5 maart moeten de Kamercommissies hun voorstellen hebben gedaan. In de week van 8 maart zal de Kamer haar conclusies trekken. ⤸Na ommekomst van deze procedure […] ben ik gaarne bereid met u van gedachten te wisselen.⤝

    Gisteroochtend had D66-leider Alexander Pechtold al zijn onvrede uitgesproken over de handelwijze van de premier. ⤸Dat de premier de regie probeert te nemen is ongebruikelijk en ongewenst.⤝ Het is een teken dat het kabinet ondanks zijn demissionaire status toch belangrijk beleid ⤸erdoor wil drukken⤝, zegt Pechtold. Die sturende houding zal de al gespannen verhoudingen tussen de partijen in de Kamer nog verder verslechteren. Ook SP en VVD bleken geen behoefte aan zo??n gesprek te hebben.

  13. @ El; Heerlijk terecht die opmerkingen van Gerdi. Zou Sjek zijn grote baas verkeerd hebben ingefluisterd…

    Rouvoet probeerde de scholen nog wat verder van de coffeeshops te krijgen als de reging wilde. Wel een aardige discussie gister overigens in P&W.

    Maar de conclusie is belangrijker

    Die sturende houding zal de al gespannen verhoudingen tussen de partijen in de Kamer nog verder verslechteren. Ook SP en VVD bleken geen behoefte aan zo??n gesprek te hebben.

    JP schiet zichzelf weer eens in de voet….en maakt de kloof met de Kamer alleen maar groter.

  14. @Dick

    70% van het totale Nederlandse electoraat wees zijn reactie op het Irak-rapport al af.

    Inmiddels lijkt Balkenende de traditionele trouw van het CDA-electoraat wel degelijk zwaar te hebben belast en daarmee veel krediet te hebben verspeeld.

    Jan Peter Balkenende lijkt het minder goed te doen bij een deel van de groep die als een vaste achterban werd beschouwd, de agrariërs.

    Het blad Boerderij benaderde achthonderd lezers via de mail, die volgens een woordvoerder als een representatieve groep kunnen worden gezien. Vijfhonderd gaven er antwoord. ,,Van hen wil 38 procent Balkenende graag terug als premier, 9 procent weet het niet en 53 procent is hem beu.”

    ,,Opvallend is dat het gros van de geënquêteerden desgevraagd aangeeft dat zelfs bij winst van het CDA Balkenende niet gewenst is als premier”, aldus Boerderij.

  15. Net een discussie op de radio tussen Piet Hein Donner en Joost Eerdman gehoord.

    Volgens Donner is Balkenende de wijste en juiste man voor de volgende premier brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr:'(:'(

  16. Jan Peter Balkenende bij Vrijwilligerscentrale Zwolle

    Kan de beste man hiervan maar niet beter vrijwillig van afzien? (Dit gezien bovengenoemde reacties).

  17. @Zwolse

    Natuurlijk zal Donner het eigen nest niet bevuilen.

    Donner misbruikt een incident (de crisis) op schandalige wijze voor structurele veranderingen van de rechtspositie van de Nederlandse arbeider (hardwerkend Nederland).

    Donner in het kort:
    – Langer doorwerken (verhoging AOW leeftijd van 65 > 67);
    – Flexibilisering arbeidsmarkt (geen vaste contracten meer en werkgevers meer mogelijkheden geven om personeel te ontslaan);
    – Voorlopig geen loonsverhogingen meer;
    – Het bevriezen van de pensioenen en liever nog het verlagen daarvan.

    Donner is een groot aanhanger van de Angelsaksische, neo-liberale benadering van de arbeidsmarkt. Je krijgt dan een situatie zoals in de VS waar huishoudens met 3-4 banen amper nog een minimuminkomen vergaren, waar de blue collars inmiddels niet meer tot de middenklasse behoren en gepensioneerden weer aan het werk moeten om in hun levensonderhoud te voorzien.

    Feitelijk staat de CDA-aanpak van de arbeidsmarkt voor een achterhaalde conservatieve manier van denken die inmiddels al lang achterhaald is. De VS wordt als economische grootmacht links en rechts gepasseerd door zowel de EU als de Aziatische en Zuid-Amerikaanse tijgers.

  18. Tja die DonnerT mocht als man die in de jaren ’50 is blijven hangen gewoon terug komen in een kabinet. Als dank voor het jarenlang live-influisteren van JeePee. Terwijl hij vlak daarvoor moest verdwijnen als minister van Justitie. Kon hij een veel getalenteerdere Abou nog even goed in de weg zitten.

    DonnerT komt bovendien uit een geslacht van pluchege*lerTs dus is hij Balk eeuwig dankbaar. Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaap zulke mensen.

  19. @admin

    Ik ben ook geen voorstander van off-topic discussies. Echter gelet op de naderende verkiezingen (lokaal en landelijk) is het toch niet vreemd dat mensen breder reageren dan:

    a. Leuk dat JP komt, ik ga erheen;
    b. Stom dat JP komt, ik blijf uit de buurt.

    Zeker topics die politiek gerelateerd zijn, zullen leiden tot een veel mening onder jullie lezers. Een mening die volgens mij gehoord mag worden en tot interessante, mits respectvol, discussies kunnen leiden tussen Zwollenaren.

    Ik vind weblogzwolle in ieder geval minder de moeite waard als mijn vrijheid van meningsuiting wordt beperkt omdat ik mijn mening wat breder onderbouw dan slechts een reactie van ‘leuk’, ‘niet leuk’.

    Ik dacht dat jullie daarom ook zoveel ruimte bieden aan politieke partijen en gelegenheid bieden tot discussie voorafgaand aan de verkiezingen.

  20. @ El; Heb gister ook een soort gelijke reactie gemaild met de Admin. Daar blijken ze er anders over te denken. Verwacht dan geen willekeur in de off-topic signaleringen.

    ==============

    Om momenteel alles te lezen en te controleren is Weblog Zwolle inmiddels te groot voor. Dan moeten we naar een situatie dat de Admin. eerst alle reacties gaat beoordelen en goedkeurd. Dat is iets wat niemand wil. Daarom vragen we van onze bezoekers zelf de inhoud van het bericht te respecteren en niet off-topic te gaan.

  21. @admin

    Ik denk dat een bezoek van een minister-president die ter discussie staat en louter vanuit de huidige strijd om de gunst van de kiezer juist het goede werk van de Vrijwilligerscentrale te overschaduwen.

    Ik vind dat als topics vanuit politieke overwegingen gericht op of gerelateerd aan de landelijke verkiezingen worden geplaatst er wel enige discussieruimte dient te zijn.

    Het internet is immers ook altijd opgezet om een vrijplaats te bieden voor andere meningen dan die welke geregisseerd via de media richting de Zwolse burger komen.

    Dit topic gaat mijns inziens meer over het bezoek van de landelijke lijsttrekker van het CDA dan de goede activiteiten van de vrijwilligerscentrale.

  22. @admin

    In aanvulling op het voorgaande:

    Ik besef dat weblogzwolle te groot is om alles te lezen en te controleren, maar de vraag is of je dit ?berhaupt moet willen.

    Regulering en accordering gaat mijns inziens uit van wantrouwen terwijl ik de voorkeur geef aan vertrouwen hebben in reageerders.

    Reageerders die ongepast reageren kun je toch altijd ‘blocken’.

    Kortom ik pleit voor een zekere coulantie t.a.v. het off topic gehalte. Ik weet echt wel waarom mijn reacties op geen stijl en de Telegraaf worden verwijderd, maar zou het zonde vinden als op het moment dat mensen een bezoek binnen het bredere kader plaatsen (verkiezingstijd) er wel ineens met een bestraffend vingertje gelezen en gecontroleerd kan worden.

    Dit topic is één van de vele die jullie terecht in deze verkiezingstijd plaatsen omdat politici het zich niet meer kunnen permitteren om in de ivoren toren te blijven zitten maar naar de burger toe moeten. Geef de Zwollenaren dan ook de ruimte om de discussie aan te gaan. Door iets off topic te gaan heb ik in ieder geval interessante discussies gevoerd met Rana Berends en John van Boven. Het lijkt mij ook een doelstelling van weblogzwolle dat Zwollenaren met elkaar in gesprek kunnen gaan en blijven binnen fatsoenlijke kaders die zij zelf vorm geven.

  23. Deze middag heb ik Balkenende ontmoet bij de Assendorperdijk. Hij heeft me positief verrast. Hij blijkt een hele aardige man te zijn. Wat jammer is dat er een leger van beveiligers en mediagieren omheen hangt, en dan wordt zo’n bezoek al snel een ‘nummer’. Toch hield hij zich goed na een roerige week en had veel oog voor het goede werk van de Zwolse vrijwilligers.

Reacties zijn gesloten.