Be More Ultra-Tour 2010 langs Zwolle

Zwolle – 3 lopers – 5 dagen – 250 kilometer – 1 doel. Drie ultralopers lopen 250 kilometer dwars door Nederland met het doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Be More. Daarbij doet de tour ook Zwolle aan. De Be More Ultra-Tour door Nederland vindt plaats van 24 tot en met 28 maart 2010. Martine Hofstede, Pieter de Boer en Léonie van den Haak lopen deze ultra-tour helemaal. Daarnaast kunnen lopers instappen om een gedeelte van de route mee te lopen tegen een prijs van € 1 per kilometer.

De uitdaging is enorm. Vijf dagen lang meer dan een marathon per dag lopen vergt het uiterste van de lopers. Het doel is echter belangrijker dan de fysieke uitdaging: de gehele opbrengst van de Be More Ultra-Tour wordt namelijk gebruikt om de kinderen van Mother of Peace in Illovo (Zuid-Afrika) een goede opleiding en daarmee een mooie toekomst te bieden. Heel concreet betekent het, dat al het opgehaalde geld wordt gebruikt om de schoolkosten van de 53 kinderen bij Mother of Peace te betalen. Dit schoolgeld bedraagt € 600 per kind per jaar.

De Be More Ultra-Tour bestaat uit vijf etappes die dwars door Nederland lopen. Een team van vaste begeleiders staat de drie lopers bij. Daarnaast sluit iedere dag een groep lopers aan die een gedeelte, of de volledige etappe meeloopt. De minimale afstand die individueel wordt gelopen bedraagt 15 kilometer. Er is ook de mogelijkheid om een hele etappe in estafettevorm met een team te lopen. Iedereen die € 50 of meer doneert krijgt een uniek hardloopshirt cadeau.

De etappes starten achtereenvolgens in Zwolle, Heemskerk (avondetappe), Apeldoorn, Uden en Alphen aan den Rijn. De uiteindelijke finish is op de atletiekbaan van het Nike Hoofdkantoor in Hilversum. Daarna is er op dat terrein een benefietfeest ter afsluiting van dit onvergetelijke evenement.

Voor de exacte routes en inschrijving voor de loop, ga naar: www.bemoreultratour.nl (voorinschrijving tot uiterlijk 14 maart a.s.).

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)