FC Zwolle laat twee punten liggen!

|   Laatste wijziging

Zwolle – In een met 5300 bezoekers gevuld Oosterenkstadion heeft FC Zwolle vrijdagavond twee punten laten liggen. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Den Bosch konden supporters het condoleanceboek tekenen in het Supporterscafé en werd er een minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden van de meest trouwe supporter van de club, de Kampenaar, Joop Steggink. Na de minuut klonk massaal You’ll Never Walk Alone door het stadion. Een verdiend eerbetoon aan een geweldige supporter.

fczwolle_denbosch_condoleance_2751_470.jpg
Tekenen van het condoleanceboek in het Supporterscafé …

Voordat de bal aan het rollen werd gebracht, stond FC Zwolle met een wedstrijd en 14 punten meer dan FC Den Bosch op de derde plaats in de Jupilerleague. In de eerste helft ging de ploeg van Art Langeler pittig van start en zette daarmee de Brabantse defensie bij vlagen redelijk onder druk. Het was dan ook Danny Schreurs, de gevaarlijkste man bij de Zwollenaren, die in de 32e minuuut na een knap schot keeper Brahim Zaari van FC Den Bosch de bal uit het net liet halen, 1 – 0. Na dit doelpunt zagen de bezoekers dat FC Zwolle zich langzaam het spel uit handen liet nemen. Het werd een wedstrijd waarin zo maar de 1-1 kon vallen. Dit gebeurde nog niet voor de pauze en FC Zwolle ging dan ook met een 1-0 voorsprong de kleedkamer in.

fczwolle_denbosch_6400_470.jpg

fczwolle_denbosch_6468_470.jpg

fczwolle_denbosch_6539_470.jpg
Danny Schreurs krijgt even een liefdevolle aai over zijn gezicht …

De tweede helft begon als een kopie van de laatste 10 minuten in de eerste helft en het was weer FC Den Bosch die de lijn van deze laatste 10 minuten voortzette. FC Zwolle riep het over zichzelf af en mocht af en toe de handen dicht knijpen. In verdedigend opzicht was nochalance het juiste woord, vooral aan de rechterkant. Veel mislukte passes en gebrek aan concentratie, deden de fluitconcerten van de fans op het veld neerdalen. Waar de mogelijkheden er al eerder waren geweest, was het pas in de 68e minuut, dat FC Den Bosch, door Wilmer Kousemaker een verdiende 1-1 liet aantekenen. FC Zwolle kreeg met Danny Schreurs nog wel wat kansjes, waaruit één, een doelpunt werd, maar deze werd door arbiter Janssen afgekeurd. Voor hetzelfde geld was FC Den Bosch in Zwolle met de winst gaan strijken, maar zover kwam het niet, zodat FC Zwolle de 1-1 op het scorebord hield.

fczwolle_denbosch_condoleance_6382_470.jpg

fczwolle_denbosch_6389_470.jpg

fczwolle_denbosch_6402_470.jpg

fczwolle_denbosch_6412_470.jpg

fczwolle_denbosch_6481_470.jpg

fczwolle_denbosch_6502_470.jpg

fczwolle_denbosch_6511_470.jpg

fczwolle_denbosch_6546_470.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “FC Zwolle laat twee punten liggen!”

  1. Tot de 1-0 was zwolle oppermachtig. Binnen 2 min al 2 kansen. De 2e helft een heel ander Den bosch. Zwolle veel te krampachtig en maar weer rond breien en breed en weer terug naar Boer… Slap verdedigen op 3 meter van de tegenstander. Zwolle’s rechtsback was helemaal om te janken (nr 2).
    Zonde van het geld! Hulde aan de 12e man Ole Ole!

Reacties zijn gesloten.