CSV ’28 geeft winst simpel uit handen

Zwolle – De eerste wedstrijd na de winterstop is voor CSV ’28 niet bijster succesvol geweest. De ploeg liet door een onnodig gelijkspel in Den Ham de kans liggen om 2 punten op de koplopers in te lopen.

Het duel tussen Den Ham en CSV ’28 begon aftastend en het was de thuisploeg die pas na 7 minuten voor het eerst gevaarlijk werd, toen Gerdo Kuiper uit een hoekschop keihard naast kopte. Ook Thomas Wieringa kopte even later, uit een hoekschop namens CSV over. Er was een kwartier gespeeld toen Yavuz Özdemir met een blessure het veld verliet en zijn plaats werd ingenomen door Lauwand Suleiman. Maar net in het veld ondernam die vervolgens een dreigende actie die ten koste van een vrije schop op de rand van de 16 werd afgestopt en waaruit  Thomas Wieringa scoorde (0-1). Daarna ontstond er speltechnisch voor beide teams een rommelige fase. Den Ham herpakte zich als eerste en werd gevaarlijk via Niels Bouwhuis. Diens voorzet werd maar net door Tim Nijzink gemist. Met nog 10 minuten te gaan zocht CSV met een lange bal Thomas Wieringa en die scoorde (in 2 keer) zijn tweede doelpunt (0-2). Den Ham deed vlak voor rust wat terug toen John Brakert de bal uit een vrije trap in één keer achter Peter Smit deponeerde (1-2).

Het begin van de tweede helft was voor CSV. Lauwand Suleiman werd op de rechter vleugel aangespeeld waarna de vleugelspits zijn directe bewaker uitkapte en met links in de korte hoek scoorde (1-3). Wie dacht dat dit doelpunt CSV de nodige rust zou geven kwam helemaal bedrogen uit. Den Ham nam wat meer risico en CSV kwam zelf nauwelijks meer aan voetbal toe. Opbouwen vanuit de verdediging was er niet meer bij en de ploeg hanteerde met enige regelmaat de lange bal die vervolgens een prooi werd voor Den Ham.

Het was aan goed keeperswerk van Peter Smit te danken dat de voorsprong voor CSV nog een tijdje intact bleef, maar de keeper van CSV was na 20 minuten ook kansloos, toen de bal uit een scrimmage voor de voeten van Tim Nijzing viel (2-3). Den Ham bracht met Robin Bergins een extra aanvaller in het spel en dat was te merken. Peter Smit stond een kwartier voor tijd de gelijkmaker nog in de weg toe hij de bal met een bijzonder fraaie actie uit de bovenhoek wegwerkte maar in de 89e minuut moest ook hij capituleren. Een aanval over links werd opgezet door Bergins en diens voorzet werd knap door John Brakert verzilverd (3-3). CSV probeerde het daarna nog wel even maar Mayken Stolte en Mikel van der Vegt schoten over het Hamster doel.

Toen de uitslagen van de concurrenten bekend werden besefte de ploeg pas goed, dat het deze middag een goede kans had laten liggen om 2 punten in te lopen.

CSV ’28 speelde in de volgende opstelling:

Doel: Peter Smit.

Achter: Mayken Stolte, Matthijs Kremer, Han Stolte en Kai Renwarin.

Midden: Fikret Akin, Yavuz Özdemir (17. Lauwand Suleiman) en Mikel van der Vegt.

Voor: Thomas Wieringa, Patrick Speetjens en Jaoud Akloud (71. Raoul Hukubun).   

Maurits Vermeulen

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)