Eén stagecontract voor heel Zwolle

Zwolle – De leerlingen van VMBO3 van TalentStad in Zwolle ontvingen maandag 1 maart de brochure die hen op weg helpt met de Maatschappelijke Stage (MaS). Onderdeel van de brochure vormt het eenduidige stagecontract voor alle Zwolse middelbare scholieren. Het contract is ontwikkeld door Vrijwilligerscentrale Zwolle in samenwerking met de scholen.

1-3-10maatsch-stage.jpg
foto’s: Bernard Ensink

Vrijwilligerscentrale Zwolle is door gemeente Zwolle aangewezen als makelaar voor de MaS. In aanloop naar de officiële invoering van de MaS in het schooljaar 2011-2012 vormen Vrijwilligerscentrale Zwolle, de gemeente Zwolle en de Zwolse middelbare scholen samen een klankbordgroep. Voortvloeisel uit die klankbordgroep is onder meer het eenduidige stagecontract. De beschikbaarheid van één bekend en vertrouwd contract maakt het makkelijker voor de organisaties die de jongeren plekken bieden om hun maatschappelijke stages te verrichten.

_mg_4467.jpg

Het doel van de MaS is dat jongeren kennismaken met vrijwilligerswerk en zich onbetaald inzetten voor anderen of de maatschappij. Anders dus dan een reguliere stage met werkzaamheden die de leerling later voor zijn beroep zou kunnen doen. Vmbo- en praktijkonderwijsleerlingen doen 48 uur MaS tijdens hun schoolcarrière, havo-leerlingen 60 uur en vwo-leerlingen 72 uur. Ook nu al verrichten scholieren maatschappelijke stages. Het aantal uren bepalen scholen nu nog zelf. Zo’n 4.000 jongeren beginnen ieder jaar in Zwolle aan het voortgezet onderwijs. Dat betekent dat jaarlijks minimaal 192.000 uur aan jonge, enthousiaste, maatschappelijk betrokken energie beschikbaar is.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)