Opening eerste CJG in Zwolle-Zuid

Zwolle – De opening van het eerste Centrum voor Jeugd en Gezin aan de Democratenlaan 86 in Zwolle- Zuid is bijna een feit. Op 10 maart opent dit inlooppunt voor opvoed- en opgroeivragen haar deuren. Wethouder Erik Dannenberg zal het eerste CJG in Zwolle officieel openen. Iedereen, jong en oud, ouders, jongeren en kinderen zijn van harte welkom bij de feestelijke opening aanwezig te zijn.

Er is die middag van alles te zien, te horen en te beleven. Het programma is van 13.30 tot 16.30 uur met een informatiemarkt, muziek, demonstraties, workshops en activiteiten voor kinderen, jongeren en ouders. Om 15.00 uur wordt het inlooppunt officiële geopend door wethouder Erik Dannenberg. Het CJG is er voor iedereen met opvoed- en opgroeivragen: kinderen en jongeren tot 23 jaar, ouders, verzorgers, toekomstige ouders en iedereen die werkt met kinderen, jongeren en ouders. De hulp is gratis.

Het inlooppunt Zuid is geopend: maandag, woensdag, donderdag, vrijdag van 13.30 – 15.30 uur en dinsdag van 18.00 – 20.00 uur. Een afspraak maken hoeft niet. Tijdens de inloopspreekuren is er altijd iemand aanwezig die direct kan helpen. Buiten de openingstijden kan men ook op de website terecht en is het CJG telefonisch bereikbaar.

Samenwerkende instanties

In een CJG werken medewerkers van verschillende instanties samen: Travers, GGD IJsselland, Icare, Travers, De kern/Dimence en Mee IJsseloevers. Op deze manier ontstaat er meer samenhang in het bestaande zorgaanbod.

Vier inlooppunten Behalve in Zwolle-Zuid komen er dit jaar nog drie CJG inlooppunten. In Stadshagen, Holtenbroek en Diezerpoort. Met deze spreiding over de stad kan de hulp dicht bij huis, laagdrempelig en zo vroeg mogelijk geboden worden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)