Zwolle opent eerste Centrum voor Jeugd en Gezin

Zwolle – Woensdagmiddag vond bij het consultatiebureau aan de Democratenlaan de opening van het eerste Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Zwolle plaats. Wethouder Erik Dannenberg opende dit inlooppunt voor opvoed- en opgroeivragen.

10-03-2010_opening_cjg_zwolle-zuid_1.jpg

Er was deze middag van alles te zien, te horen en te beleven in het nieuwe CJG. Er was een informatiemarkt, muziek, demonstraties, workshops en activiteiten voor kinderen, jongeren en ouders. Het CJG is er voor iedereen met opvoed- en opgroeivragen: kinderen en jongeren tot 23 jaar, ouders, verzorgers, toekomstige ouders en iedereen die werkt met kinderen, jongeren en ouders. De hulp is gratis. Behalve in Zwolle-Zuid komen er dit jaar nog drie CJG inlooppunten: in Stadshagen, Holtenbroek en Diezerpoort. Met deze spreiding over de stad kan de hulp dicht bij huis, laagdrempelig en zo vroeg mogelijk geboden worden.

10-03-2010_opening_cjg_zwolle-zuid_3.jpg

10-03-2010_opening_cjg_zwolle-zuid_5.jpg

10-03-2010_opening_cjg_zwolle-zuid_2.jpg

Het inlooppunt Zuid is geopend: maandag, woensdag, donderdag, vrijdag van 13.30 – 15.30 uur en dinsdag van 18.00 – 20.00 uur. Een afspraak maken hoeft niet. Tijdens de inloopspreekuren is er altijd iemand aanwezig die direct kan helpen. Buiten de openingstijden kan men ook op de website terecht en is het CJG telefonisch bereikbaar.

10-03-2010_opening_cjg_zwolle-zuid_4.jpg

Samenwerkende instanties

In een CJG werken medewerkers van verschillende instanties samen: Travers, GGD IJsselland, Icare, Travers, De kern/Dimence en Mee IJsseloevers. Op deze manier ontstaat er meer samenhang in het bestaande zorgaanbod.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Zwolle opent eerste Centrum voor Jeugd en Gezin”

Reacties zijn gesloten.