TalentStad wint goud op Skills Talents

Zwolle – De 3e jaars VM2 leerlingen transport & logistiek van TalentStad (Marc van Loo, Jeffrey van de Kamp en Frederyk Nijland) hebben tijdens Skills Talents in Ahoy de eerste prijs in de wacht gesleept. Zij streden in een demowedstrijd tegen 4e en 5e jaarsleerlingen uit Rotterdam en Lingen, maar kwamen overtuigend als beste uit de bus.

talentstad.jpg

 

Aan de vmbo vakwedstrijden op Skills Talents deden 300 leerlingen van 82 vmbo-scholen mee. Zij lieten hun talenten zien aan zo’n 25.000 bezoekers van Skills Masters. Tijdens de vakwedstrijden kwamen negen disciplines in actie: Bouw, Elektrotechniek, ICT, Handel & Administratie, Groen, Horeca, Zorg & Welzijn, Theoretische leerweg en Grafimedia. Daarnaast waren er voor het eerst twee demonstratiewedstrijden te zien van Mobiliteit en Transport & logistiek.

Door de vakwedstrijden ontstaat een regionale samenwerking tussen vmbo-scholen en mbo-instellingen. Dit zorgt voor een gezamenlijk draagvlak om het beroepsonderwijs op de kaart te zetten. Voor het vmbo en mbo levert Skills Talents een positieve imagoboost op voor het vakmanschap.

Samenwerking Landstede en TalentStad

Landstede en TalentStad werken al nauw samen in het VM2 traject transport & logistiek en voertuigentechniek. Dit schooljaar is de eerste lichting leerlingen in dit traject gestart, dat hen opleidt tot het mbo niveau 2, de startkwalificatie. Leerlingen blijven in principe 2 jaar langer op TalentStad.

Zij leren verder in hun eigen vertrouwde omgeving onder begeleiding van een team dat bestaat uit hun eigen docenten en mbo docenten. De bovenbouw van vmbo wordt samengevoegd met de eerste twee leerjaren van het mbo, waarbij nauw wordt samengewerkt met het bedrijfsleven.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “TalentStad wint goud op Skills Talents”

Reacties zijn gesloten.