Het weer: koud

Zwolle – Zaterdag is het een droge dag. De bewolking maakt plaats voor blauwe lucht waardoor de zon veelvuldig te zien zal zijn. In de ochtend kan het door deze opklaringen plaatselijk flink afkoelen. Overdag stijgt de temperatuur tot een paar graden boven nul. In het zuidwesten wordt het 3 graden en in het noordoosten 1 graad. De wind is boven land vrij krachtig en op de Wadden krachtig en draait naar het noordoosten. Door deze stevige wind voelt het ijzig koud aan. In de avond koelt het snel af waardoor het in het begin van de avond al op veel plaatsen vriest. In de nacht komt de temperatuur uit op -2 graden in Zeeland tot -7 graden in het oosten. 

05-03-2010_weerfoto__zwolle-zuid_.jpg
Zwolle Zuid

Zondag is Nederland onder invloed van een hogedrukgebied, wat droog en zonnig weer met zich meebrengt. De wind is matig uit het noordoosten waardoor koude lucht wordt aangevoerd. Hierdoor is het ondanks de zon koud bij een temperatuur die uitkomt op 1 tot 2 graden boven nul. In de nacht naar maandag gaat het 2 tot 7 graden vriezen. Na het weekend is de zon op maandag verscholen achter wolken en is er kans op een bui. Na maandag is het overwegend droog met meer ruimte voor de zon. De wind zit in de noordoosthoek en blijft koude lucht aanvoeren. Hierbij kruipt de temperatuur in de loop van de week overdag wel iets omhoog, maar de nachtvorst houdt voorlopig aan.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Het weer: koud”

  1. Harry, sprekende plaat helaas (bewolding en kou). Maar gister op visite in Elburg werd speciaal de hier ook gelinkte Willem Lucht in Man bijt hond teruggespoeld….omdat ze er een bekende op hadden gezien. De topfotograaf van de huwelijkspics in 1991 😀 Hoef je toch niet te vragen Harry, hoe groot maar vooral ook hoe DUURZAAM je indrukken zijn :D:D:D Gelijk een mooie gelegenheid om daar het onvolprezen weblogZwolle NOG even te pluggen op de mobiele pc. Weblog en hun medewerkers rulezzzzzzz 😉

Reacties zijn gesloten.