Be Quick ’28 haalt uit tegen WHC

Zwolle – Als Tom Karst in de 82e minuut Be Quick op een 4-0 voorsprong zet, dan blijft het scorebord nog een tijdje hangen op 3-0. Niet meer gewend om zo’n hoge score te verwerken. Maar als de scheidsrechter tien voor half vijf affluit, dan heeft Be Quick wel degelijk met 4-0 van rechterrijtjeconcurrent WHC gewonnen. Over een koude zaterdagmiddag die heel zonnig uitpakt.

bq_whc.jpg

Bij Be Quick ontbreekt Kees Dorgelo vanwege een schorsing, waardoor Matthijs Bremmer een linie naar achteren schuift. Op het middenveld maakt Sander Bolt zijn debuut als basisspeler. Dat het 4-0 zal worden voor Be Quick, daar ziet het in de openingsfase niet naar uit. De eerste twaalf  minuten wordt het vuurwerk vooral door de bezoekers verzorgd. In de 2e minuut wordt de bal al eens over het doel geschoten, maar een minuut later staat Melchior Schoenmakers met zijn rug naar de keeper toe vrij voor het doel. Hij schat het moment verkeerd in en besluit om de bal door te koppen. Be Quick zwijnt ook nog eens als Luuk te Boekhorst in de 11e minuut  buitenkant paal raakt.

Na dit moment is het vooral Be Quick dat de wedstrijd in handen neemt. Een voorzet van Marc van der Vegte belandt in de 14e minuut op de lat, maar vooral Harvey Bischop krijgt een minuut later dé kans om Be Quick aan de 1-0 te helpen. De bezoekers zien in deze fase diverse mooie combinaties van de roodzwarten. Het lukt echter niet om het scorebord in beweging te krijgen. Het zelfde geldt ook enkele minuten later voor Sander Bolt, maar Bolt zal in de 31e minuut zijn fout goed maken. Als de bal wat blijft hangen tussen de WHC-verdedigers weet Bolt het object van begeerte met een puntertje binnen te schieten: 1-0. Het is een voorsprong die op dat moment dik verdiend is en Bolt siert zijn eerste basisplaats meteen op met een doelpunt.

Vlak voor rust verschijnt Tom Karst na aangeven van Patrick Hoep alleen voor WHC-keeper Verhoef, maar de afwerking faalt.

WHC geeft zich na rust nog niet gewonnen, maar Koornberg verricht een uitstekende redding bij een inzet van Henrico Mud. In de 62e minuut volgt er een diepe bal van Matthijs Bremmer op Stephan Rahantoknam die de bal goed controleert en binnen schiet: 2-0. De WHC-verdediging maakt bij dit alles geen goede indruk. Dat geldt enkele minuten later opnieuw als de bal bij Harvey Bischop komt die van ver door kan stomen naar het doel en de bal in de linkerhoek binnentikt: 3-0.

Dat de drie punten daarmee in Zwolle blijven, dat lijkt wel zeker. Toch wordt deze fase van de wedstrijd ook nog gesierd door een paar uitstekende reddingen van Frans Koornberg. Tom Karst, een van de beste spelers bij Be Quick, maakt in de 82e minuut ook nog een doelpunt en brengt de stand daarmee op 4-0. Kort daarna krijgt Mahmudov namens WHC nog een beste kans, maar via een Be Quick been gaat de bal via de lat over het doel. Het was meteen zo’n beetje het laatste wapenfeit van de middag. Be Quick wint (ietwat geflatteerd) met 4-0, maar  de overwinning zelf is zeker verdiend.

Be Quick coach Wieb Rodenhuis: “Vorige week speelden we vooral de lange bal, nu hebben we veel meer gevoetbald en onze kwaliteiten benut. Er werd een paar keer uitstekend gecombineerd en daardoor groeit een groep. Dat is belangrijk, er stond weer een ploeg. Al met al geven we niet heel veel weg, maar Frans Koornberg stond natuurlijk uitstekend te keepen. Je kunt zien dat ook Matthijs Bremmer op de weg terug is. We maken in de laatste drie wedstrijden negen doelpunten, tegen dertien doelpunten in de eerste dertien wedstrijden. Dat geeft perspectief.”

Tom Karst: “Dit is een hele fijne overwinning. Ja we hebben lekker gespeeld. Voor de ploeg is het heel goed dat we vier keer hebben gescoord. Al met al was de overwinning zeker verdiend.”

Gerco Grevers

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)