Het weer: bewolkt

Zwolle – Maandag breidt lichte sneeuwval zich naar het zuiden uit, maar in de loop van de ochtend gaat het ook over in (mot)regen. De hoeveelheden zijn echter zeer beperkt . De temperatuur klimt overal naar waarden net boven 0. Maandagmiddag is het bewolkt en wordt het overal weer droog. De temperatuur loopt op naar gemiddeld 5 graden bij een meest matige noordenwind. In de avond zijn er opklaringen en daalt de temperatuur naar het vriespunt. In de nacht gaat het op de meeste plaatsen licht vriezen. Er is een vrij grote kans op mist, zeker in de oostelijke helft van het land.

07-03-2010_weerfoto__zwolle_-zuid_.jpg
Zwolle Zuid

Dinsdag is het volop zonnig. Alleen in het Waddengebied kan er wat bewolking van zee overdrijven. De dag begint nog koud met in vrijwel het hele land lichte vorst. Lokaal kan het, op beschutte plekken, matig vriezen. De temperaturen lopen al snel op naar waarden tussen 3 graden in Zuid-Limburg en 5 graden in het westen van het land. Er staat een zwakke tot matige wind uit het noordoosten. Woensdag is het opnieuw een droge en zonnige dag. De temperaturen liggen met 5 tot 8 graden net wat hoger dan maandag en dinsdag. De wind blijft uit de noordoosthoek komen.

Donderdag neemt de bewolking iets toe, maar er is nog steeds voldoende ruimte voor de zon. De temperatuur ligt opnieuw rond 6 graden bij een matige wind uit het noordoosten.

Vanaf vrijdag trekt het hogedrukgebied langzaam in zuidelijke richting. Tot en met zaterdag hebben we nog te maken met een noordelijke stroming die vrij koude lucht aanvoert. Zaterdag neemt de kans op neerslag ook behoorlijk toe.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)