Themadag ‘Zorgopvattingen van migranten’

Zwolle – Steunpunt Informele Zorg organiseert op 21 april in Zwolle samen met zes andere welzijnsinstanties de regionale themadag ‘Zorgopvattingen van migranten en zorgaanbod van instanties’. Mantelzorgers, zorgvragers en zorgbestuurders komen samen om een indruk te krijgen van elkaars zorgopvattingen en te kijken hoe ze elkaar kunnen helpen. 

Oudere migranten en allochtone mantelzorgers en -zorgvragers zijn niet altijd even goed op de hoogte van de voorzieningen voor zorg en welzijn. Zodoende weten ze niet precies wat ze moeten en kunnen vragen en bereikt voorlichting over de voorzieningen hen nauwelijks. Daardoor wordt door deze groep mensen slechts beperkt gebruik gemaakt van het zorgaanbod, terwijl ook zij recht hebben op ondersteuning. De vraag die de zorgaanbieders en –bestuurders bezighoudt, is: hoe kunnen wij deze groep bereiken en wat hebben zij nodig?

Alle zorgvragers goed kunnen bedienen, begint bij samenwerking tussen de Wmo-loketten van de gemeenten, migrantenorganisaties, maatschappelijke organisaties en zorginstellingen. Om die samenwerking te stimuleren, nodigen de samenwerkende organisaties geïnteresseerden van harte uit voor deze interactieve regionale themabijeenkomst. Onderwerpen die aan de orde komen, zijn: zorgvragen en –opvattingen van oudere migranten en allochtone mantelzorgers, zorgaanbod van gemeenten en van zorginstellingen en mantelzorgondersteuning.

‘Zorgopvattingen van migranten en zorgaanbod van instanties’: 21 april 2010, van 13.00 tot 16.00 uur, Wijkcentrum Holtenbroek, Bachlaan 20 in Zwolle. Aanmelden: vóór 20 april bij Güler Cumert van Steunpunt Informele Zorg, g.cumert@informelezorgzwolle.nl, 038 422 52 00. Of bij Sengul Bolat van Stichting Welzijn Ouderen Zwolle, s.bolat@swo-zwolle.nl, 038-8517000.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door: Stichting Welzijn Ouderen Zwolle, Samenwerkende Turkse Organisaties Overijssel, instituut voor multiculturele vraagstukken Forum, Islamitisch Maatschappelijk Activeringswerk Overijssel (IMAO), Steunpunt Informele Zorg (onderdeel van Vrijwilligerscentrale Zwolle), Travers welzijn, het steunpunt mantelzorg van Carinova.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)