Accreditatie voor opleidingen van Isala Academie

Zwolle – De Isala Academie is geaccrediteerd als opleidingscentrum voor deskundigheidsbevorderende activiteiten voor verpleegkundigen en verzorgenden. Deze erkenning van de accreditatiecommissie van het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden (V&VN) geldt voor het hele verpleegkundig opleidingsaanbod, te vinden op www.isala-academie.nl. Geïnteresseerden kunnen ook een bezoek brengen aan de opleidingsmarkt tijdens de open dag op 20 maart bij de Isala klinieken.

De accreditatie is interessant voor verpleegkundigen en verzorgenden binnen en buiten Isala, die geregistreerd staan in het kwaliteitsregister. De beroepsvereniging heeft een kwaliteitsregister aangelegd waar verpleegkundigen zich kunnen registreren. Om als zorgprofessional de registratie te behouden, moeten aangemelde verpleegkundigen hun professionaliteit en deskundigheid blijven ontwikkelen. Binnen vijf jaar moeten ze 184 deskundigheidsbevorderende punten halen, waarvan veertig geaccrediteerde punten. Die geaccrediteerde punten kunnen ze nu via de Isala Academie halen. Dit geldt overigens niet alleen voor Isala-verpleegkundigen, maar ook voor verpleegkundigen en verzorgenden van bijvoorbeeld ziekenhuizen in de regio, revalidatiecentra, verzorgingshuizen, ambulancedienst, huisartsenposten en gezondheidscentra.

Criteria

Om de accreditatie te verkrijgen, moet de Isala Academie voldoen aan een aantal criteria. Dat is onder andere het bieden van een relevant trainingsaanbod onderwezen door didactisch bevoegde trainers en onderwijskundigen, het bijhouden van presentielijsten en een deugdelijk registratiesysteem. De erkenning is drie jaar geldig. In die tijd wordt steekproefsgewijs de kwaliteit getoetst. Er zijn nog maar weinig ziekenhuizen in Nederland die het certificaat in huis hebben.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)