Het weer: zonnig en droog

Zwolle – Woensdag komt er aan het begin van de ochtend nog nevel en mist voor. De zon doet de nevel en mist echter snel verdwijnen en ook de temperatuur komt snel boven het vriespunt uit. Woensdagmiddag is het overal zonnig en droog, bij maxima die oplopen naar 6 tot 7 graden. In de nacht van woensdag op donderdag neemt de bewolking toe, waardoor het minder hard vriest dan de afgelopen nachten.

09-03-2010_weerfoto__zwolle_vanaf_pelsertoren_.jpg
Zwolle vanaf de Pelsertoren bekeken…

Donderdag is er meer bewolking dan woensdag, maar er is nog genoeg ruimte voor de zon. Het blijft nog even droog. De wind draait meer naar het noorden, bij een middagtemperatuur rond 7 graden. Met alle bewolking koelt het in de nacht van donderdag op vrijdag minder af en liggen de minima rond of net onder het vriespunt. Vrijdag is het overwegend bewolkt en valt er lichte regen. Er staat een matige wind uit het westen tot noordwesten. In de avond trekt de wind flink aan en bereikt op de Wadden, in Noord-Holland en Friesland windkracht 6, mogelijk 7. Dus een krachtige tot harde wind. Het wordt 5 tot 7 graden.

Het weekend verloopt wisselvallig. Het is wisselend bewolkt en vooral op zondag valt er lichte regen. Er staat een matige tot vrij krachtige wind uit noordwestelijke richtingen en de temperatuur overdag komt uit rond normale waarden voor de tijd van het jaar: het wordt 6 tot 8 graden. Ook de nachtvorst lijkt ons land te verlaten, maar aan de grond blijft de kans op een graadje vorst aanwezig. Na het weekend zien we licht stijgende temperaturen en is het wisselvallig. De kans op regen neemt verder toe en er is meer bewolking.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)