Deltion Rallyteam onthult World Rally Car

Zwolle – Het Deltion Rallyteam gaat in samenwerking met het Ministerie van Defensie en Wevers Sport komend seizoen de strijd aan om het Nederlands Kampioenschap in een World Rally Car. Daarnaast komt het Rallyteam net als vorig jaar, met de Nissan 350Z uit in de Nissan 350Z Challenge. De onthulling van de World Rally Car vindt dinsdag 16 maart vanaf 15.30 uur plaats op de campus van het Deltion College in Zwolle.

De presentatie van de onthulling is in handen van Frank Verhoeven, presentator van het RTL 7 programma Rallyreport. Voor de onthulling vindt er een driegesprek plaats met staatssecretaris van Defensie Jack de Vries, vertegenwoordigers van verhuurder Wevers Sport en het Deltion College. De onthulling van de World Rally Car is eveneens in handen van Jack de Vries, samen met studenten van de afdeling Defensie van het Deltion College. De bijeenkomst wordt afgesloten met het bekendmaken van de rijders en navigatoren van zowel de Nissan 350 Z als van de World Rally Car.

Samenwerking

Enkele jaren geleden is het Ministerie van Defensie samen met het Deltion College gestart met het concept loopbaanlint. Bij dit concept staat het zichtbaar maken van de praktijk binnen school centraal. De rallyauto fungeert als onderwijsleermiddel, waar studenten van diverse opleidingen en niveaus bij betrokken zijn. Het Ministerie van Defensie wil de komende jaren investeren in innovatieve opleidingsconcepten, waarbij de samenwerking tussen het onderwijs en de beroepspraktijk centraal staat. Daarnaast willen de genoemde partijen met dit initiatief jongeren enthousiasmeren voor techniek en Defensie als werkgever.

Deltion Rallyteam

Het Deltion Rallyteam bestaat naast rijders en navigatoren, uit een serviceploeg van studenten en leraren van afdeling Motorvoertuigentechniek van het Deltion College. Naast het verzorgen van de service tijdens de rallywedstrijden, prepareren de studenten de rallyauto voor en na de wedstrijden. Zo leren de studenten zelfstandig, onder tijdsdruk en in teamverband te werken, competenties die ook bij het werken bij defensie een must zijn.  Het onderhouden van een World Rally Car is een vak apart. Bij het onderhouden van de World Rally Car krijgen de studenten en leraren dan ook ondersteuning van World Rally Car specialist Wevers Sport. De eerstvolgende rally vindt plaats op 19 en 20 maart in Emmeloord. Tijdens deze rally zal het Deltion Rallyteam met beide auto’s aan de start verschijnen.

De onthulling van de World Rally Car vindt 16 maart plaats op de campus van het Deltion College, Mozartlaan 15 in Zwolle. Tijdens en voorafgaand aan de onthulling wordt een belangrijke bijdrage geleverd door studenten van de afdeling Podiumtechniek & Audiovisuele Producties, Artiest, Grafisch Vormgeven, Defensie, Motorvoertuigen- en Carrosserietechniek. Meer informatie over het Deltion College en de onthulling van de World Rally Car staat op www.deltion.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

12 gedachten over “Deltion Rallyteam onthult World Rally Car”

  1. Misschien ben ik wel de grootste rallyfan onder de webloggers, maar dit gaat er bij mij niet in. Een Skoda Fabia WRC uit 2005 kost ongeveer tussen de 150.000 euro en 200.000 euro. Dan is er nog geen meter gereden en zijn er geen spare-parts etc aanwezig. Ik vind het geweldig, dus hoe meer WRC’s in de Nederlandse Rally hoe beter.
    Maar, hoe kan een overheidsinstantie zoals Defensie in tijden van economische crisis dit in vredesnaam verantwoorden. Het betreft hier twee instanties die nota bene met mijn belastinggeld, behoorlijk milieubelastend aan het rond racen zijn. En blijkbaar is een gemiddelde betaalbare rally-auto niet voldoende en wordt een auto die in 2005 nog door mannen als Duval, Kopeci en Ekstrom in het WK heeft gereden als onderwijsmiddel ingezet.
    Let wel, ik kijk er bijzonder graag naar en gun ieder zijn plezier, maar niet met belastinggeld.
    Politiek verantwoorden lijkt mij op zijn plaats.

  2. Als Zwollenaar, en zelf actief als navigator in deze wereld kan ik dit project alleen maar met open armen ontvangen. Ik wou dat ik nog student was, wist ik wel waarin ik zou navigeren.

    Maar zonder gekheid. Dit is toch geweldig?
    Een zeer mooie kans om je bedrijf/school of de overheid te promoten. Dit soort auto’s heeft een bepaalde aantrekkingskracht op het publiek. Beter kun je niet de boodschap over brengen!

  3. @ Larry
    nee, daar ben ik nog nooit geweest. Dit jaar wel plannen gehad om naar Karlstad af te reizen, maar kreeg niet genoeg mensen zo gek om mee te gaan. Met name de afstand tussen de proeven was niet gunstig dit jaar. Misschien volgende keer.

  4. Dennis,

    ik heb niet zoeveel met rallyrijden, maar een tripje naar V?rmland om het daar een keer te zien zie ik wel zitten.
    Vooral Karlstad, de Mooie Vrouwen Hoofdstad van deze wereld, wil ik graag nog wel eens uitgebreid bezichtigen. 🙂

  5. @Bart
    je hebt helemaal gelijk, maar je weet net als ik wat het kost om deze auto te laten rijden. Het zijn niet voor niets vrijwel allemaal zeer vermogende mensen die in Nederland WRC rijden.
    Ik ontneem niemand zijn hobby, maar hoe kun je dit als (semi)overheids instelling nou verantwoorden. Denk je dat er zonder WRC niet genoeg militairen of studenten zullen zijn? Een beetje kosten/baten analyse lijkt me op zijn plaats.
    Verder draag ik de rallysport een zeer warm hart toe hoor.

  6. okay, dan iets anders.

    Enig idee hoeveel belasting wij afstaan aan justitie om het voetbal in de juiste banen te leiden? Al dat blauw op straat voor een voetbalwedstrijd is pas zinloos.

  7. Bart,

    het betaalde voetbal levert de Nederlandse schatkist jaarlijks honderden miljoenen euro’s op, dus die vergelijking gaat m.i. een beetje mank.
    Tegen rallyrijden zou je in kunnen brengen dat het milieubelastend is en geregeld ook nog helaas mensenlevens kost.
    Het is hier ook een kleinere tak van sport in tegenstelling tot bijv. Zweden waar het echt groot is.
    Maar ja, defensie steunt ook andere sporten door bijv. sporters een functie in de organisatie te geven zoals Yuri van Gelder.

  8. Defensie moet in 2010 189 miljoen aan tegenvallers incasseren en daarnaast maatregelen tegen de economische crisis nemen: 65 miljoen in 2010 oplopend tot 172 miljoen in 2013….. (bron ANP)

  9. Nu snap ik waarom het budget van defensie 2010 nu al op is… 🙁
    Ben het er overigens wel mee eens, dat in het onderwijs geschreeuwd wordt om geld en vervolgens voor promotie over de balk wordt gesmeten. Niet netjes.

Reacties zijn gesloten.