Logeerhuis voor daklozen in flat Palestrinalaan

Zwolle – LIMOR, instelling voor ondersteuning en rehabilitatie, is in de Elvis Presleyflat aan de Palestrinalaan een logeerhuis gestart voor dak- en thuislozen die vanwege hun onstabiele huisvestingsituatie niet in aanmerking komen voor een klinische behandeling. Een thuissituatie waar men tijdens de weekenden of overige verlofdagen kan verblijven.

 

Het is een nieuw concept in het kader van maatschappelijke ondersteuning waarbij mensen met complexe problemen voor de duur van hun behandeling een kamer in het logeerhuis kunnen huren. Het betreft eerst twee appartementen in de flat en mogelijk later vier appartementen. Het Logeerhuis in Zwolle is een AWBZ erkende instelling en bestaat uit vier appartementen waar 12 cliënten kunnen verblijven. Op dit moment hebben de eerste drie bewoners hun intrek genomen in het logeerhuis. Een woonbegeleider van LIMOR zal in samenwerking met de cliënt zorgen voor een goede vervolghuisvesting en tijdens het verblijf nauwe contacten onderhouden met de cliënt en diens behandelaar. In het natraject kunnen cliënten worden toegeleid naar zelfstandig wonen met thuisbegeleiding van LIMOR of plaatsing in een woonvoorziening.


Glenda Huisjes, regiomanager Overijssel van LIMOR: “Het logeerhuis biedt dak- en thuislozen, met vaak  meervoudige diplomatiek, een kans om uit die situatie te komen. Nu worden ze vanwege het hebben van geen onderdak voor een klinische behandeling  afgewezen. Weekend- en proefverlof is namelijk onderdeel van de behandeling zodat de  cliënt weer kan leren hoe hij zich in zijn eentje redt, hoe hij de regie weer over zijn eigen leven krijgt. In het logeerhuis kunnen ze in een rustige omgeving aan hun rehabilitatie werken. We vullen echt een leemte."

Over LIMOR

LIMOR is een landelijke instelling voor maatschappelijke ondersteuning met regionale vestigingen  in Groningen, Friesland, Overijssel, Drenthe en Zuid Holland. Als professionele organisatie voor thuisbegeleiding met mogelijkheden voor (tijdelijke) opvang en woonvoorzieningen staat LIMOR klaar voor mensen die door allerlei omstandigheden zich (tijdelijk) niet zelfstandig kunnen redden. Daarbij wordt uitgegaan van het hervinden van eigen kracht en mogelijkheden met respect voor ieders eigenheid. Er wordt gestreefd naar een zekere mate van zelfredzaamheid; naar rehabilitatie.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Logeerhuis voor daklozen in flat Palestrinalaan”

Reacties zijn gesloten.