Wijkcentrum De Vlasakkers wordt verbeterd

Zwolle – Wijkcentrum De Vlasakkers in de Indische buurt wordt verbeterd. Voor de verbetering van het wijkcentrum heeft de gemeente in samenspraak met Travers en de wijkbewoners plannen ontwikkeld. De verbetering is mede mogelijk dank zij een investering van Planoform Vastgoedontwikkeling, verantwoordelijk voor de woningbouw op de nabij gelegen locatie De Rode Molen.

Tijdens een door Travers georganiseerde bewonersavond zijn de bewoners van de wijk geïnformeerd. Een verbeterd wijkcentrum moet bijdragen aan de versterking van de sociale contacten en activiteiten in de Indische Buurt. Het doel is dan ook om het gebouw zo te verbeteren dat het wat gebruiksmogelijkheden, onderhoud en exploitatie betreft, weer jaren vooruit kan.

Het vernieuwde wijkcentrum wordt wat kleiner dan het huidige gebouw. Er blijft echter voldoende ruimte beschikbaar voor activiteiten van verschillende doelgroepen die van het wijkcentrum gebruik maken. Dankzij schuifwanden kunnen de ruimten in het gebouw flexibel worden gebruikt. Door het gebouw beter te isoleren, wordt het dankzij de lagere energie- en onderhoudskosten die het oplevert ook duurzaam verbeterd. Bovendien levert een kleiner wijkcentrum minder geluidsoverlast op voor de omwonenden omdat de afstand tot de omliggende woningen groter wordt.

Voor de verbetering van het wijkcentrum heeft het college een budget van € 300.000,- vastgesteld. De gemeente gaat nu samen met Travers, ontwikkelaar Planoform en bewoners de plannen verder uitwerken.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)